avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte primire asociati intrun SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte primire asociati intrun SRL

Buna ziua.Va rog spuneti-mi si mie ce acte trebuie pentru a primi intrun SRL inca doi asociati.Acum la momentul acesta SRL este cu asociat unic.Unul dintre viitori asociati este cetatean strain.Ce acte trebuie depuse si ce demersuri trebuie facute.Va multumesc anticipat.Cu stima
Se face un contract de cesiune de parti sociale intre asociatul unic si ceilalti doi .
Actele pe care urmeaza sa le depuneti la Registrul Comertului le gasiti aici :
[ link extern ]
In primul rand trebuie stiut cum se va face primirea acestor noi asociati: (i) prin cesiune - adica asociatul unic transfera o parte din partile lui sociale celor doi noi asociati, sau (ii) prin majorare de capital.

In cazul (i), trebuie intocmita hotararea SRL-ului prin care se decide transferul partilor sociale catre cei doi asociati noi si incheierea unui contract de cesiune de parti sociale. Daca hotararea SRL-ului va fi semnata si de cei doi asociati noi, si include si imputernicirile pentru persoanele care se vor ocupa de inregistrarea mentiunii in Registrul Comertului s.a.m.d., nu va mai fi nevoie de imputerniciri separate din partea noilor asociati. Pentru intocmirea si depunerea dosarului la Registrul Comertului, pe langa hotararea de mai sus si a contractului de cesiune (si eventual a imputernicirilor), din partea cetatenilor straini mai trebuie depusa copie a actelor de identitate (i.e.: pasaport, carte identitate, etc.), declaratie de asociat din care sa reiasa ca acestia indeplinesc conditiile prevazute de Legea 31/1990 pentru a fi asociat in SRL-ul respectiv si din care sa reiasa, de asemenea, ca nu sunt inregistrati fiscal in Romania si nu au cazier fiscal, actul constitutiv actualizat al SRL-ului (traducere legalizata si copie a documentelor intocmite in limba straina) si, in cazul in care, asociatul initial care si-a vandut partile sociale in profit catre noii asociati - daca este persoana fizica, dovada platii impozitului pe castigul din transferul partilor sociale.

In cazul (ii), hotararea SRL-ului trebuie sa cuprinda decizia de a majora capitalul prin aportul adus de cei doi asociati noi, cu participatia fiecaruia la beneficiile si pierderile societatii, imputernicirile necesare in cazul in care hotararea nu va fi semnata si de acestia, copie a actelor de idenitate, declaratiile de asociat ale fiecaruia dintre noii asociati, dovada depunerii capitalului social cu care acestia si-au adusa aportul la capitalul social al SRL-ului si actul constitutiv actualizat.

Toate cele bune,

Delia
Multumesc mult contractul de cesiune se face la avocat si se depune la Registrul Comertului impreuna cu celelalte documente si acel act constitutiv se anuleaza?
Actul constitutiv vechi isi inceteaza efectele in momentul inregistrarii noului act.
Multumesc mult Delia Da primirea noilor asociati se va face asociatul unic va transfera parti sociale celor doi noi asociati care vor fii .asociatul unic care este acum va ramane cu 0.5%

Alte discuții în legătură

Adaugare asociati la o firma daniel_firma daniel_firma Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi pasii adaugarii a 2 asociati la o firma cu unic asociat ? Rezultatul final ar fi ca toti asociati sa fie ... (vezi toată discuția)
Schimbare actionari sa caprice caprice Buna ziua, intr-o societate comerciala pe actiuni cu 2 actionari, se doreste inlocuirea actinarilor cu alri 2.. Care este procedura, sau documentele care ... (vezi toată discuția)
Modificare date societate mtibi91 mtibi91 Buna ziua! Tatal meu este asociat unic pe o societate si co cota parte in alte doua societati. Pe acea societate pe care este asociat unic, doreste sa se ... (vezi toată discuția)