Buna seara.As dori sa intreb daca eu ca sotie pot face succesiunea dupa sotul meu eu aflindu ma la lucru in strainatate printr -o procura.Mai precis daca sora mea poate sa ma reprezinte.Si inca o intrebare daca fac succesiunea pina intr un an de la decesul sotului taxele sunt mai mici?Va multumesc anticipat.
Evident ca puteți face, partaj după soț, întrucât soția supraviețuitoare
întotdeauna moștenește soțul decedat, în concurs cu ceilalți moștenitori
care au vocație concreta la moștenire!
Da se poate. Vă recomand ca în prealabil să solicitați un model de procură pentru reprezentare la succesiune unui birou notarial din țară. Dacă faceți procura la Consulat sau Ambasadă nu este nevoie ca apoi să o traduceți și să o legalizați. Dacă o faceți la un birou notarial, trebuie apostilată sau supralegalizată, depinde de țara în care faceți procura. Aveți nevoie de datele din buletin ale persoanei împuternicite, CNPul defunctului, data decesului și ultimul domiciliu.
Taxele sunt mai mici dacă dezbateți succesiunea în 2 ani de la deces deoarece sunteți scutită de la plata impozitului către stat.
Procura - apostila
teomicri
Buna ziua,
imi trebuie o procura de la sotul meu ,care e acum in Anglia ,pentru a semna la banca prelungirea creditului.Sa se duca la ambasada (consulat) ? O ... (vezi toată discuția)