avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Am nevoie de ajutor pentru un ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Am nevoie de ajutor pentru un ONG

Caut un avocat din Bacau si nu numai care m-ar putea ajuta pentru infiintarea unui ONG.Aici as avea nevoie de consultanta juridica completa in domeniu, am citit cateva legi dar e putin mai complicat decat pare la prima vedere.Cine doreste sa intinda o mana de ajutor pentru o cauza nobila raman profund indatorat.
Cel mai recent răspuns: obiectiv , utilizator 16:02, 13 Ianuarie 2011
ce anume va intereseaza?
Doresc ajutor in legatura cu statutul organizatiei si intocmirea actului constitutiv.Un model m-ar ajuta foarte mult.Apoi as vrea sa stiu cum se va judeca dosarul in fata instantei?In cat timp se da termen, am nevoie de un avocat sa ma reprezinte...etc? Mie chiar mi-ar trebui sa stau de vorba cu un avocat face-to-face.
v-as putea ajuta, insa eu sunt din Buzau! va pot trimite modelele necesare, insa este necesara aplicarea unei stampile de certficare, din partea unui avocat, jurist sau notar. Pasul urmator, dupa intocmirea acestora, este deschiderea unui cont bancar provizoriu in care se va depune capitalul social de minim 600 lei, plata unei taxe de timbru de 5 lei, timbre judiciare, si toate acestea se depun la grefa judecatoriei din raza sediului social al asociatiei. Dupa ramanerea definitiva a hotararii de infiintare, cu certificatul de inregistrare de la Judecatorie, faceti stampila si mergeti la Directia de Finante, pentru inregistrare fiscala! Nu e foarte simplu.
Si eu am infiintat de curand un ONG in Bacau. Eu am lucrat singur la acte, am platit avocatul doar pentru atestare. Un alt avocat mi-a cerut 400 de lei pentru a face el tot, asa am platit doar 100. Este ceva bataie de cap, iar daca vrei sa faci voluntariat undeva poate ai putea sa te indrepti spre un ong deja existent.
Iti dau adresa mea sa vorbim, marian_7117@yahoo.com.
Si eu sunt membru fondator al unei asociatii, pe care anul trecut am fondat. Nu este chiar foarte usor. O sa ai nevoie de ajutor . Statutul trebuie elaborat foarte atent,ca ulterior sa nu va trebuiasca sa-l modificati. In orice caz sa te gandesti la o suma de 1.500 lei.
Iti urez mult succes si rabdare !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong in bacau. frampolarbear frampolarbear Buna ziua, caut un avocat,consilier juridic in Bacau, am nevoie de ajutor sa autentific un act constitutiv si un statut pentru o asociatie ONG ce doreste a se ... (vezi toată discuția)
Mutare sediu club sportiv din prahova in bucuresti ContSters80432 ContSters80432 Buna ziua. Am o mare nelamurire si as ramane profund indatorat daca m-ar putea ajuta cineva cu un sfat competent. Intrebarea mea are mai multe capete de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva kid77xxl kid77xxl Buna ziua, Va rog frumus sa ma ajutati cu sfaturi pentru a infiinta o asociatie sportiva. Impreuna cu un grup de prieteni am format o echipa de minifotbal si ... (vezi toată discuția)