avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordinul prefectului sau alta varianta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordinul prefectului sau alta varianta

In momentul cand am intocmit actele pentru dezbaterea succesiunii , am constatat ca intre suprafata de pamant existenta in acte si cea care a fost gasita prin masurare ( s-a intocmit cadastru pentru ca s-a vandut o parte din teren) este o diferenta in plus. Va rog sa-mi spuneti cum pot deveni proprietar pentru acea diferenta? Pamantul a fost cumparat in anul 1955 si pe atunci nu prea se faceau masuratori.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 22:37, 12 Ianuarie 2011
S-a facut sau nu cadastrul?
Daca s-a facut nu prea mai vad problema.
Dar pentru a avea liniste ordinul prefectului este solutia cea mai simpla. Intai trebuie sa treceti pe la primarie si sa declarati pentru impozit suprafata detinuta in fapt.
O alta solutie este si uzucapiunea. Un proces civil prin care sa va fie recunoscut dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciară amavrancea amavrancea Bună seara, am dezbătut în instanță o succesiune pentru un imobil. In urma măsurătorilor efectuate de expert a rezultat o suprafață dublă de teren ... (vezi toată discuția)
Teren mai mult decat in acte !!! va rog, ajutor !!! claudiu2406 claudiu2406 Buna ziua, sunt nou pe forum si am o problema foarte delicata. M-am hotarat recent sa schimb acoperisul casei din tigla in lindab, pentru asta trebuie ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren nu corespunde.... darkynok darkynok Buna ziua, Incerc sa fac cadastru la o casa+teren cumparata in 1955. Din actele facute la momentul acela reiese o suprafata de 132mp , masuratorile efectuate ... (vezi toată discuția)