Spuneti-mi va rog ce variante am pt. a evacua niste chiriasi (familie) care refuza sa-si plateasca datoriile la utilitati precum si chiria. Mentionez ca nu am contract scris cu ei, pt. ca nu au avut la inceput garantia stabilita de comun acord, promitand ca o achita in 2 saptamani, la semnarea contractului. Asta se intampla in oct.2010. Apart. e al tatalui meu. Au platit chiria prima luna (la instalare), dupa care au refuzat sa plateasca garantia stabilita, abia platind chiria a doua luna, dupa nenumarate amanari (dadeau termene pe care nu le respectau). N-au platit nimic din utilitati (curent, intretinere). Din noiembrie nu raspund la tel., iar acasa raspund doar copii, care spun ca parintii nu sunt acasa. Astfel s-au adunat o gramada de bani utilitati+chirie, pe care tatal meu nu le poate plati. Impresia mea este ca vor sa stea peste iarna la loc caldut, pe banii altora. Mai mult decat atat, de cate ori tatal meu s-a intalnit intamplator pe strada cu chiriasul si i-a amimtit de datorii, acesta a avut comportament agresiv, incercand sa-l intimideze. I-am somat prin SMS ca vom rezilia utilitatile in caz ca nu platesc, le-am pus in vedere sa parasesasca apart. daca nu platesc, pt. ca nu putem colabora in acest mod. Au promis ca platesc, dar am ramas cu promisiunea. Astazi am taiat curentul, ne-au sunat, ne-au amenintat cu diverse si au promis ca nu pleaca, iar daca pleaca ne vor lasa cu datorii enorme la utilitati. Ce variante am sa-i evacuez in cat mai scurt timp si cu chelt. cat mai mici? Cum putem recupera sumele pe care ni le datoreaza? Multumesc anticipat.
introduceti actiune in justitie prin care cereti evacuara din apartament avand in vedere ca nu detin un titlu legal pentru folosirea acestuia avand calitatea de tolerat din partea dvs.
Cereti si obligarea la plata utilitatilor consumate pe perioada cat au ocupat apartamentul
Multumesc pentru raspuns. Cam cat credeti ca poate dura actiunea in justitie ? Ce sanse am sa recuperez cheltuielile cand ei spun ca nu au nimic pe numele lor ?
Este greu de spus cat va dura procesul, depinde de fiecare instanta, cat de aglomerata este.
In privinta executarii hotararii, urmeaza sa apelati la un executor judecatoresc care poate infiinta poprirea asupra disponibilitatilor banesti ale acestora sau va identifica bunuri mobile sau imobile proprietatea lor.
Cheltuielile pe care le veti face vor fi recuperate in faza executarii silite.
Tzeapa chirias
doctorATU
Am incheiat contract inregistrat la circa finaciara intre proprietar si chirias in care se specifica ca ultimul trebuie sa achite chiria si utilitatile, lucru ... (vezi toată discuția)