avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare zile sarbatori legale lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare zile sarbatori legale lucrate

Buna ziua,

Eu lucrez in comert,si de cele mai multe ori se intampla sa lucrez atunci cand sunt sarbatori legale declarate zile libere pt salariati.

Intrebarea mea este in ce fel se recupereaza aceste zile lucrate(la firma unde lucrez este exclusa varianta platii acestor zile)?Daca nu se pot recupera in 30 zile de la sarbatoarea legala trebuie date 2 zile pt fiecare zi lucrata?

Am lucrat pe data de 15 august 2010,si mi-au fost respinse cererile de recuperare facute in repetate randuri pana acum;mai pot recupera in luna ianuarie acea zi,exista vreun termen de prescriptie a acestui drept?

Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 13 Ianuarie 2011
Pentru munca efectuată în zilele de sărbătoare legală, necompensată cu timp liber corespunzător, se acordă un spor care nu poate fi mai mic de 100% aplicat la salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 august - zi libera? Militant Militant Lucrez intr-un mare magazin, parte a unui lant urias. Lucram peste program fara a fi remunerati samd. Vreau sa stiu daca in ziua de 15 august angajatorul are ... (vezi toată discuția)
Urgent! munca in zilele sarbatorilor legale AMF2010 AMF2010 buna, daca in sarbatorile legale se munceste (nu poate fi intrerupta activitatea), se vor da zile libere in urmatoarele 30 de zile, nu? dar daca nu se ... (vezi toată discuția)