avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensii militare si nu numai
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensii militare si nu numai

Uneori, ma gandesc ca nu am facut Facultatea de drept, sau mai bine zis, ca ei (guvernantii) nu au facut-o. In orice caz, ceea ce aud pe la televizor si radio, ma uimeste pe zi ce trece mai tare si ma intreb adesea ce principii si reguli au invatat ei, pentru ca ceea ce am invatat eu are cu totul si cu totul alte nuante.

In concret, precum sunt sigura ca stiti deja, este vorba despre "problema" pensiilor militare (nesimitite nu-i asa, ca doara asa a zis BOC=unitate de masura in politica cf. PDL).
Am auzit aseara, la un post de televiziune, nu mai stiu care, o parere cel putin interesanta la un avocat al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva sau in Retragere si anume aceea ca ACUM, toti cei care nu au dorit sa faca cereri pentru recalcularea pensiilor sa purceada si in graba mare sa faca aceste cereri.
Pai, oameni buni, care-i logica??!
Odata nu fac cerere de recalculare pentru ca stiu ca pensia mea ( a se citi a sotului) s-a calculat pe principii corecte, pe baza unei legi in vigoare (...si n-are rost sa mai insist cu restul principiilor pe care militarii in rezerva mai ales le tot sustin). Apoi, daca o fac mai tarziu, nu inseamna ca sunt de acord cu CONTRARIUL celor anterior aratate???

Asa ca, oameni buni, VA PROPUN O DISCUTIE, CAT DE AMPLA VRETI VOI SA FIE, DESPRE PRINCIPIILE DE DREPT CUPRINSE IN LEGISLATIA NOASTRA MAI MULT DECAT STUFOASA.
SI DACA VRETI, DESPRE MORALA.
Interesant, n-as fi crezut vreodata ca o sa doresc sa vorbesc in tara mea despre LEGE si MORALA! Erau, candva, lucruri date acestea doua!
Tot respectul pentru dl Geoghibu!
e revoltatoare umilinta la care sunteti supus prin taierea pensiei.
.,Pe vremea regimului comunist cand aceste categorii au intrat in sistem,un colonel de securitate nu iesea la pensie cu o pensie dubla fata de un muncitor si au ajuns sa aiba azi pensii de cel putin 5(cinci)ori mai mari...'' Dl care face acesta afirmatie e in totala necunostinta de cauza.
D-le draga ,,un colonel de securitate'' avea un venit mult mai mare decat un muncitor care avea o pregatire de 8-12 clase. ,, un colonel de securitate'' asa cum numiti d-voastra fostele cadrele militare a facut studii academice pentru a primi acei bani.
nu puteti sa comaparati muncitorul care statea la program de 8 ore si datea cu bidineaua sau lucra la strung, cu ,, militaru'' care statea la dispozitia statului 24 din 24, cu arma pe umar, in poligoane, in garzi, misiuni, aplicatii etc.
pensionarii militari si-au primit pensiile pe drept. de ce ii atacati ?
daca moare capra mea sa moara si capra vecinului
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
cypyk, utilizator
E chiar mai rau decat atat! Daca mi-a murit mie capra sa moara vecinu', sa-i iau eu capra!
Sti care e ironia in toata aceasta dezbinare sociala?! Nu stiu cati vad lucrurile ca mine, dar vom vedea! Ironia este ca se doreste si in opinia mea chiar se reuseste, DISTRUGEREA tuturor valorilor acestui popor! Daca te uiti putin in urma, in istoria recenta, vezi ca din 1990 incoace s-au dezbinat masele mari de muncitori, prin desfiintarea si "privatizarea" marilor intreprinderi. Apoi, cum minerii au dovedit ca au ceva de spus in societatea noastra si chiar pot sa "puna la respect" un guvern si sa se faca auziti, au trebuit desfiintati. Asa ca s-a trecut la privatizarea societatilor miniere si mai ales la inchiderea liderului lor. Pentru ca, sa fim seriosi, minerii il urmau pe Cosma fara sa cracneasca prea mult. Pentru ca era omul lor, crescut si facut inginer de ei, cu sfaturile si invatamintele culese si de la ei. Si se simteau repreyentati.
N-a fost de ajuns asa ca s-a trecut la alte categorii profesionale, si n-o sa stau sa va explic care sunt astea. Ultima este aceea a militarilor rezervisti despre care unii afirma ca au pensii nemeritate.
Isi permit cam multe, avand in vedere faptul ca multi dintre ei HABAR NU AU ce inseamna ARMATA!
Problema care se pune din punctul meu de vedere, nu este aceea ca s-au redus pensiile, ci ca luandu-se mijlocul de subzistenta si acestei categorii profesionale, se ia practic o sansa reala spre o democratie reala acestei tari. Civilii isi permit acum sa spuna ca penmsiile militarilor sunt nemeritate!! De ce n-au spus la fel in 1989! Atunci aveau nevoie sa le fie alaturi!!! Acum au uitat!
Si ce-i cel mai tragic lucru este faptul ca sunt loviti ACEI OFITERI AI ARMATEI ROMANE CARE AU AVUT CURAJUL DEJA SA SPUNA UN NU RASPICAT UNEI GUVERNARI INEFICACE.
Oare le este teama de ofiterii in rezerva?!
De ce insa sa-si puna bietul civil mintea la contributie!! Prefera sa ia de bun tot ce-i indruga guvernantii nostri si atat!! Multi dintre ei au uitat ce inseamna guvernare. Se si vad un fel de sclavi pe plantatie. Au uitat ca toti cei care au votat i-au trimis acolo ca sa ii reprezinte! Nu ca sa le faca rau, ci, daca se poate, sa le faca bine!
E o discutie lunga! Ce pacat ca nu vedem ca niciunuia nu ne este bine si ca toti avem ceva impotriva caruia acest guvern s-a indreptat si ne-a luat. Si cu siguranta ca va continua!
Si daca tuturor ne este rau si nu vedem ce ne uneste, ce mai putem spera?! De ce mai emitem idei?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionar militar și lucrez la o firma privată. Deny1970 Deny1970 Bunadimineata Sunt pensionar militar și lucrez la o firma privată. Este corect sa mi se oprească contribuția la pensii , eu fiind deja pensionar și nu ... (vezi toată discuția)
La ce data pot beneficia de pensie militara de stat conform noului proiect de lege a pensiilor militare de stat safety safety Sunt nascut in 07.02.1967 si sunt colonel in rezerva(r)(am avut calitatea de militar/ofiter in cadrul sistemului de ordine publica/siguranta nationala ... (vezi toată discuția)
Masuri privind pensionarii militarii Vasile Tiron Vasile Tiron Sunt un ofiter in rezerva si imi desfasor activitatea incepand cu anul 2004 intr-o institutie publica(Primarie de municipiu). Am iesit la pensie la varsta de ... (vezi toată discuția)