Uneori, ma gandesc ca nu am facut Facultatea de drept, sau mai bine zis, ca ei (guvernantii) nu au facut-o. In orice caz, ceea ce aud pe la televizor si radio, ma uimeste pe zi ce trece mai tare si ma intreb adesea ce principii si reguli au invatat ei, pentru ca ceea ce am invatat eu are cu totul si cu totul alte nuante.
In concret, precum sunt sigura ca stiti deja, este vorba despre "problema" pensiilor militare (nesimitite nu-i asa, ca doara asa a zis BOC=unitate de masura in politica cf. PDL).
Am auzit aseara, la un post de televiziune, nu mai stiu care, o parere cel putin interesanta la un avocat al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Rezerva sau in Retragere si anume aceea ca ACUM, toti cei care nu au dorit sa faca cereri pentru recalcularea pensiilor sa purceada si in graba mare sa faca aceste cereri.
Pai, oameni buni, care-i logica??!
Odata nu fac cerere de recalculare pentru ca stiu ca pensia mea ( a se citi a sotului) s-a calculat pe principii corecte, pe baza unei legi in vigoare (...si n-are rost sa mai insist cu restul principiilor pe care militarii in rezerva mai ales le tot sustin). Apoi, daca o fac mai tarziu, nu inseamna ca sunt de acord cu CONTRARIUL celor anterior aratate???
Asa ca, oameni buni, VA PROPUN O DISCUTIE, CAT DE AMPLA VRETI VOI SA FIE, DESPRE PRINCIPIILE DE DREPT CUPRINSE IN LEGISLATIA NOASTRA MAI MULT DECAT STUFOASA.
SI DACA VRETI, DESPRE MORALA.
Interesant, n-as fi crezut vreodata ca o sa doresc sa vorbesc in tara mea despre LEGE si MORALA! Erau, candva, lucruri date acestea doua!