avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expropriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expropriere

instanta a anulat titlul meu de proprietate in sensul diminuarii cu 100 mp suprafata de teren ce apartine domeniului public conform hotararii de guvern, pe care este construita o gradinita , suprafata ce urmeaza sa ne fie atribuita pe un alt amplasament. In aceste conditii eu pot sa cer exproprierea? fiind vorba de o gradinita de utilitate publica?
Cel mai recent răspuns: calytul , utilizator 08:44, 13 Ianuarie 2011
Nu. Cum sa cereti exproprierea? Exproprierea se realizeaza pentru cauza de utilitate publica, cu o justa si prealabila despagubire, dar nu se "cere" sau hotaraste de catre o persoana fizica.
Doriti despagubiri banesti pentru cei 100 mp? Ati mentionat faptul ca vi se vor restitui in natura cei 100 mp, pe un alt amplasament. Este optiunea dvs.
Nu inteleg la ce altceva va referiti.
nu, eu vreau sa cer in instanta exproprierea, fiind vorba de un imobil - gradinita-de utilitate publica. pentru faptul ca nu exista nici o declaratie noua de utilitate publica din care sa rezulte intentia consiliului local de a mentine exproprierea terenului pentru scop instructiv educativ.. Conform art.35 din Legea 33/1994 daca bunurile imobile expropriate nu au fost utilizate in termen de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan si extravilan traversat de o conducta de transport gaze gm_mg gm_mg Suntem doua persoane pensionare, care in anul 2006 am fost puse in posesia unui teren in suprafata de 3520 mp, din care 1796 mp intravilan si 1724 mp ... (vezi toată discuția)
Trecere teren in domeniul public DanielCariga DanielCariga Bună ziua. Terenul aferent locuinței mele este de 1100 mp conform CF-ului. Primăria m-a obligat să împrejmuiesc doar 940 mp spunând că restul va fi ... (vezi toată discuția)
Deposedare teren NTASE NTASE Sunt proprietar al unui teren si, fara nicio instiintare prealabila, m-am trezit cu tarusii batuti pe terenul meu si cu stalpii de iluminat depozitati pe el. ... (vezi toată discuția)