avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere autoturism

Buna!Va deranjez si eu cu o problema mai delicata.Societate juridica vinde in anul 2000 o masina unei alte societati.Fara contract de vanzare cumparare, insa factureaza pretul.In 2000 legislatia in vigoare obliga vanzatorul sa radieze masina;cu toate acestea societatea vanzatoare nu a radiat-o.Isi recunoaste vina!!!Si pana in prezent plateste impozitul pe acea masina. Are cineva o idee cum as putea sa radiez masina si de la politie si de la taxa si impozite?As vrea sa fac o actiune in constatare negativa pe art.111 C.P.CIV., insa nu stiu daca am sanse.
Daca cineva s-a mai confruntat cu o astfel de problema rog un sfat, un ajutor, cu multumiri anticipate!
Zi cu bucurii!
cu ce suma se taxeaza cererea?
Conform articolului 6 din Legea 432/ 27.11.2006 publicata in MO la 6 decembrie 2006:
in cazul vehiculelor ale caror certificate de inmatriculare, eliberate in conformitate cu Regulamentul pentru aplicarea Decretului nr. 328/1966 privind circulatia pe drumurile publice, nu au fost preschimbate pana la data de 31 octombrie 2001, inmatricularea se radiaza de drept, daca detinatorul nu solicita preschimbarea certificatului in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta", precizeaza MAI.

...Asadar eu consider ca au fost radiate de drept, automat, vehiculele inmatriculate inainte de anul 1997, de catre organele abilitate, in anul 2007
Trebuie urmati apoi pasii urmatori:

-mergeti la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din raza de domiciliu si solicitati dovada radierii operate in anul 2007
- cu acesta dovada mergeti la Administratia Financiara de care apartineti
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2009
dry_votka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism la politie corad corad Buna ziua, dupa cum spune si titlul, vreau sa vand un autoturism, cunosc procedura de radiere la administratia fiscala, dar legea este atat de vaga cu privire ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autovehicul vandut avand in vedere ca mi s-au comunicat mai multe procese verbale de contraventie? Vasilica80 Vasilica80 Buna ziua Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si ... (vezi toată discuția)
Radiere din circulatie neefectuata. sentinta absurda a judecatorului. LuchianSeb LuchianSeb In urma cu vreo doi ani a fost vandut un autoturism de la proprietarul X la noul proprietar Y. Imediat dupa vanzare X (fostul proprietar) nu s-a aratat ... (vezi toată discuția)