avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... muncitor calificat sau necalificat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

muncitor calificat sau necalificat?

daca poate cineva sa imi raspunda la intrebarea : este considerat muncitor calificat sau necalificat- din punct de vedere al salariului de incadrare, ajutorul de ospatar ? in fisa postului se cer studii medii (pentru necalificat sunt necesare doar studii generale) dar totusi nu are calificare de ospatar ..... cum este corect sa il incadrez avand in vedere ca, practic ,presteaza aceeasi munca.multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:57, 13 Ianuarie 2011
Daca nu are calificare de ospatar este necalificat. Nimic nu va impiedica sa ii dati acelasi salariu ca si ospatarului daca fac aceasi munca.
Legislatia impune un salariu minim nu impune acordarea unui salariat cel mai mic salariu din economie.
Un angajator poate platii un muncitor necalificat si cu 1000 lei si un muncitor calificat cu minimul impus de lege, este legal.
Buna dimineata !
Muncitorul calificat este cel care are calificare in domeniul in care lucreaza .... iar in conditiile spetei vorbim de un muncitor necalificat ........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calificarea Ionut Georgescu Ionut Georgescu Doresc sa angajez un ajutor de ospatar fara calificare (nu are nici un fel de diploma de specialitate), cu diploma de liceu, adult, cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Angajare studii medii cristina29 cristina29 Buna ziua! O persoana cu studii medii (liceu) poate fi angajata ca muncitor necalificat, cu minimul de 700 ron brut? (vezi toată discuția)
Sal minim anairam_unid anairam_unid una ziua Referitor la salariul minim pe economie : Minimul este 700 iar daca aun salariat are liceul terminat i se adauca procentul de 1.2% indiferent ... (vezi toată discuția)