avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate fi tatal obligat sa viziteze copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate fi tatal obligat sa viziteze copilul?

Am un fiu de 4 ani pe care tatal l-a parasit pentru o alta femeie de cand copilul avea varsta de 10 luni , desi initial si-a dorit foarte tare acest copil. Copilul sufera foarte mult din cauza lipsei tatalui. Imi este teama ca acest lucru sa nu afecteze dezvoltarea psihica armonioasa a copilului. Pot solicita instantei sa oblige tatal sa aibe relatie parinteasca cu copilul?
Va multumesc anticipat pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 19:18, 13 Ianuarie 2011
Nu puteti deschide un astfel de proces.
Tatal nu poate fi obligat judecatoreste.
Legal, nu aveti nicio cale prin care sa il puteti obliga sa isi viziteze copilul.
Incercati sa il sensibilizati emotional.
Daca si-a dorit copilul trebuie sa vrea sa il vada...
Legal nu aveti ce face....ar fi o idee sa vorbiti cu parintii lui...in general functioneaza...
Nu puteti sa il obligati sa il viziteze puteti doar sa il obligati sa "contribuie" la cresterea si educarea acestuia.
De asemenea nu are nici o importanta daca si-a dorit copilul sau nu, importanta sunteti dumnevoastra in viata copilului si actiunile dumneavoastra.
Si eu sunt mama singura , iar copilul meu are varsta relativ apropiata de cea a fiului dumneavoastra si pot sa va spun ca "dezvoltarea psihica armonioasa" a copilului sta in mainile dumneavoastra, in modul cum va exprimati fata de acesta, cum va proiectati propriile sentimente fata de el.
Incercati sa comunicati cu fostul sot sa il sensibilizati la aceasta nevoie a copilului. De asemenea, daca fiul dumneavoastra simte nevoia unui "barbat" langa el incercati sa va refaceti viata alaturi de altcineva, incercati sa implicati un "bunic" in viata lui.
Avand in vedere varsta lui in mainile dumneavoastra sta "prelucrarea" vietii copilului dumneavoastra.
Ce preferati sa ii spuneti ca are un tata acolo undeva, care il iubeste, dar nu poate fi cu voi sau unul care sa vina sa il vada, dar sa strige la el, sa ii adreseze tot felul de cuvinte urate, eventual sa il si loveasca, sa il traumatizeze psihic.
Nevoia reala a tatalui este a copilului sau a dumneavoastra, iar dumneavoastra o proiectati prin diverse metode asupra lui?
Da, stiu ca e greu sa fi mama singura, dar ganditi pozitiv si astfel va veti putea ajuta si copilul sa treaca mai usor peste piedicile pe care le va intalni in societate fiind copil care provine dintr-o familie monoparentala.
Nu cereti unui om ceva ce nu este capabil sa genereze. Nu puteti obliga pe nimeni sa iubeasca botul de om provenit din el, aceasta iubire este neconditionata.

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva sotului dulcedor dulcedor buna ziua! mi-e tare greu sa scriu cele ce urmeaza,dar am mare nevoie de un sfat si din cele vazute pe forum sper sa ma poata ajuta si pe mine ... (vezi toată discuția)
Neglijenta copil? lucasica lucasica Baietelul meu de 4 ani atunci cand este dus la tatal lui care are drept de vizita, ( tatal domiciliaza cu o doamna cu care este in concubinaj mai invarta ... (vezi toată discuția)