avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de inchiriere

Buna ziua!
Cum este corect ,,contract de locatiune de autovehicule'' sau ,,contract de inchiriere"- de la ARR mi-a fost respins contractul de locatiune de autovehicule pe motiv ca lor le trebuie un contract de inchiriere.....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:13, 13 Ianuarie 2011
Conform prevederilor art.1410 C.civ. "obiectul contratului de locatiune este un lucru sau o lucrare". Iar art. 1411 acelasi cod spune clar ca "locatiunea lucrurilor este un contract prin care una din parti se indatoreste a asigura celeilalte folosinta unui lucru pentru un timp determinat, drept un pret determinat".
Mai departe, art.1413 C.civ. clasifica locatiunile ca fiind de mai multe feluri, numind "inchiriere locatiunea edificiilor si aceea a miscatoarelor".
In concluzie, este corect inchiriere, dar si locatiune, mai ales ca interpretarea unui contract (inclusiv denumirea acestuia ;)), se face, conform art.977 C.civ. "dupa intentia comuna a partilor contractante, iar nu dupa sensul literar al termenilor". Si puteti sa le spuneti asta si ...ghiseistilor de la ARR!:rtfm:
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare aspargilius aspargilius vreau sa concesionez un teren de la o persona fizica urmand ca pe viitor sa il achizitionez! Este posibila aceasta \"afacere\"?! (vezi toată discuția)
Chiriasul care subinchiriaza fara acordul proprietarului, in secret Marco50 Marco50 Buna seara, Am inchiriat un apartament unui tanar,care mi-a spus ca e singur. Ma intrebam de ce i-ar trebui lui singur un apartament cu 4 camere, mai ales ca ... (vezi toată discuția)
Contractele civile de prestari servicii elena138 elena138 ART. 1412 Locaţiunea lucrărilor este un contract prin care una din părţi se îndatoreşte drept un preţ determinat, a face ceva pentru cealaltă ... (vezi toată discuția)