avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... P-V de constatare a contraventiei contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

P-V de constatare a contraventiei contestat

Buna ziua,

Mi-sa retinut permisul de conducere. Nu am semnat procesul verbal si acum l-am primit acasa prin posta. Daca depun contestatie la judecatorie, primesc inapoi permisul pana la rezolvarea cauzei? Unde trebuie ridicat permisul? Ce dovada, acte trebuie sa duc cu mine?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:58, 14 Ianuarie 2011
Trebuie sa depuneti contestatie la Judecatoria din raza teritoriala unde a avut loc fapta sanctionata. De la Judecatorie vi se va elibera o dovada a contestarii procesului verbal.
Cu acea dovada mergeti la Politia care va emis permisul si-l veti ridica. Este bine sa verificati telefonic, daca Politia care vi l-a retinut, l-a trimis catre Politia de domiciliu ( sau la cea care va emis permisul)
In ce consta dovada? O stampila de la registratura pe plangere? Sau este un formular pe care trebuie sa cer expres?
Un certificat de grefa in sensul ca ati introdus plangere impotriva procesului verbal de contraventie cu termen la data de ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde imi ridic permisul suspendat in alta localitate? Andreiysu Andreiysu Buna seara. Am contestat in instanta un proces verbal de contraventie cu sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile (abuziva ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi ridic permisul de conducere dupa perioada de suspendare chiar daca am depus cotestatie? titisor33 titisor33 Sunt din Iasi si lucrez la o firma de distributie de piese auto si pe data de 10 mai la iesirea din orasul Tg. Mures spre Reghin am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie ContSters40598 ContSters40598 :coffee:Cat timp pot circula cu o dovada in cazul in care mi-a fost retinut permisul de conducere? Mentionez ca am contestat p-v de contraventie(am avut deja ... (vezi toată discuția)