avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident sau nu ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident sau nu ?

Am "lovit" pe cineva intr-un loc in care nu este trecere de pietoni, nici macar trotuar, e un fel de intrare, parcare intre blocuri.Nu avem viteza, 5km/ora.Persoana respectiva abia am atins-o cu masina, dar s-a dezechilibrat, a cazut pe mana si si-a fisurat umarul.Nu a stat in spital.
Nu mi-a fost ridicat permisul, nu am platit amenda.Mentionez ca in ziua acelui incident era ceata si polei.
Ce mi se poate intampla in acest caz? daca ma inteleg cu domnul, cam ce pretentii ar putea avea?
Nu am mai avut nici un incident de acest gen.Am toate punctele, nici nu imi aduc aminte cand am luat ultima amenda.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:39, 2 Februarie 2011
Veti ajunge in instanta doar daca "victima" va face acest demers. Parerea mea este ca ajungand in fata judecatorului, aveti numai de castigat. Spun asta pentru ca suma de 5000 lei este enorma pentru acel incident, iar ca reclamant, sa te prezinti "la bara" sa ceri instantei asa ceva, te face si mai penibil. Mai degraba va renunta la judecata.
Vis-a-vis de intrebarea topicului, este cat se poate de clar ca nu este un accident rutier.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
sbk_77, utilizator
Persoana a facut demersuri pentru a ajunge in instanta.Are certificat medico legal, dar totusi am cerut inca o expertiza, sa vedem daca intradevar erau necesare atat de multe zile de recuperare.Am sa incerc sa gasesc o cale amiabila de impacare, nu as vrea sa am cazierul patat doar pentru ca cineva a fost la fel de neatent ca si mine in acea zi. Eu zic ca vina este si a lui nu numai a mea.Ce mi-e teama foarte tare e sa nu ajung la o amenda mult mai mare sau la ceva mai grav.
Tare as vrea , daca cineva a mai fost in asemenea situatie, sa imi spuna cum a procedat.
Multumesc
Am fost de acord sa-i platesc jumatate din cat mi-a cerut 2500 lei, nu a fost de acord si a declarat la politie ca doreste despagubiri de 16.000 lei.
Dosarul v-a ajunge in instanta, ce se poate intampla?
In functie de hotararea procurorului este posibil ca dosarul sa ajunga in instanta.
Atata in faza de urmarire penala,cat si in cea de cercetare judecatoreasca,parte civila trebuie sa isi dovedeasca pretentiile cu acte,martori,alte probe acceptate de lege.
In masura in care le va dovedi,astfel vor fi admise de instanta.
Oricum, nu s-ar ajunge la o suma atat de mare,decat daca s-ar fi tratat poate la Viena.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema urgenta cu un accident rutier blackang3l24 blackang3l24 buna seara ..imi pare rau daca deranjez dar m`am lovit de o problema a carui rezultat nu il stiu..sa va explic mai detaliat. zilele trecute am avut un accident ... (vezi toată discuția)
Accident rutier intre autoturism si atelaj Bogdan008 Bogdan008 In urma cu cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un atelaj, eu fiind conducatorul autoturismului. S-a intamplat in afara localitatii intr-o ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa dtoni dtoni Buna ziua, In data de 25 februarie 2012 au fost am acidentat un pietion in momentul cand efectuam manevra de mers inapoi. Pietonul respectiv se afla pe partea ... (vezi toată discuția)