avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituire drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituire drept de proprietate

Buna ziua
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat, in cazul urmator. Varul meu a descoperit niste terenuri apartinad familiei fara a ne anunta si pe noi ceilalati mostenitori ( cu aceleasi calitati ca si el) cu toate ca asa a fost intelegerea ca el sa se ocupe fiind mai mare in varsta. A facut titlu doar pe numele lui pe o parte din teren pe restul urmand sa obtina titlul dar noi l-am actionat in judecata pt reconstituirea dreptului de proprietate. Mentionez ca pe un titlu de 1,4 ha am fost trecut si eu , titlu emis in aceeasi perioada cu celelalte titluri ( cumva eu o vad ca pe o confirmare a faptului ca mai sunt mostenitori si ca stia acest lucru si ca a omis deliberat celalate titluri).Stiu ca exista un articol de lege care prevede ca cererea sa fie depusa intr-o anumita perioada expirata de altfel.
Noi am cerut in instanta reconstituirea dreptului de proprietate potrivit deciziei 11/05.02.2007 a CCJ in aplicarea dispozitiei art.13 din alin.2 din legea 18/1991 republicata unde s-a stabilit dreptul de repunere in termenul de acceptare numai mostenitorii care nu au acceptat succesiunea in termenul prevazut de art.700 cod civil si nu cei care au renuntat in mod expres la mostenire.Acest lucru este obligatoriu potrivit art.329 alineatul 3 cod de procedura civila. va rog sa mi spuneti daca am sanse sa intru in posesia drepturilor ce mise cuvin.
Cu multumiri
Dorin Sebastian
Cel mai recent răspuns: dorinm , utilizator 19:57, 13 Ianuarie 2011
aveti sanse insa indicat e sa va angajati un avocat in acest litigiu complicat de fond funciar.
Avem un avocat dar vroiam sa stiu daca aceste articole pe care le invoca sunt valabile si viabile si nu stau prin procese fara finalitate sau gasesc o alta cale...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea cererii de reconstituire drept proprietate ghita_28 ghita_28 Buna ziua, in cauza pun in discutie urmatoare situatie. In baza legii 247/2005, un mostenitor a formulat o cerere de reconstituire drept de proprietate,iar ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate care nu cuprinde toti mostenitorii directi dorinm dorinm Buna ziua Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un raspuns vizavi de problema mea. Suntem 7 mostenitori directi (nepoti ai defunctului aceeasi calitate).Doi ... (vezi toată discuția)