avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INSUSIREA CERERII DE RECONSTITUIRE DREPT PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INSUSIREA CERERII DE RECONSTITUIRE DREPT PROPRIETATE

Buna ziua, in cauza pun in discutie urmatoare situatie.
In baza legii 247/2005, un mostenitor a formulat o cerere de reconstituire drept de proprietate,iar celalalt nu,iar faptul ca mostenitorul deponent a decedat inainte ca,comisia judeteana sa valideze sau sa emita HCJ, celalalt mostenitor putea sa insuseasca cererea de reconstituire,avand in vedere ca terenurile solicitate erau aceleasi dupa un titular comun?


Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
ghita_28, utilizator
Cel mai recent răspuns: ghita_28 , utilizator 09:57, 15 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, cererea se considera depusa de ambii.
Totusi potrivit art.964 C civil,or art.36 din regulamentul aprobat ANRP,din legea 247/2005, Comisia Judeteana este obligata prin lege ca titlul de proprietate sa fie emis in numele mostenitorilor..
In consecinta,,sintagma,, mostenitori raportat la art.964 C civil, se refera si la cei decedati sau la cei in viata?
Chestiunea in cauza pentru o suprafata de teren de 4,61 ha,s-a emis un titlul proprietate in numele deponentei,si nu in numele titularului dupa care s-a facut reconstituirea,iar la rubricile mostenitori nu s-a mentionat nimeni..
In cauza nu s-a respectat dispozitiile art.36 din reg.aprobat ANRP din legea 247/2005, iar celalat mostenitor este in drept sa solicite reconstituirea,in baza cererii funciare,conform disp.art.13 din legea 18/1991 in care se precizeaza ca titlurile se emit in numele tuturor mostenitorilor urmand ca acestia sa procedeze potrivit dreptului comun..
Insa Comisiile funciare si in prezent refuza rectificarea pe cale administrativa conform ordinului 700/2014 aprobat de directorul ANCPI.
Ce considerati ca ar trebui facut,mai ales ca terenul reconstituit il foloseste primarul...

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
ghita_28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea mostenitorilor in titlul de proprietate ghita_28 ghita_28 Buna seara, am si eu o intrebare legat de emiterea Titlurilor de Proprietate,in acord/coroborat cu prevederile legilor succesorale de care Comisiile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare cei avizati cu multumiri anticipate, ... ghita_28 ghita_28 Buna ziua, am o intrebare cei avizati cu multumiri anticipate, asupra unui raspuns legal.. In situatia in care se depune cerere funciara doar de unul dintre ... (vezi toată discuția)
Studiu de caz, insusirea unei cereri de retrocedare, legea 247/2005 Ionut_76 Ionut_76 Buna ziua,in dezbatere va prezint un studiu de caz,in vederea lamuririi procedurilor legale de reconstituire drept proprietate/terenuri. In speta,in urma unei ... (vezi toată discuția)