avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articolul 25 OUG 111/2010 revenirea in activitate a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articolul 25 OUG 111/2010 revenirea in activitate a salariatei din CIC

Conform articolului 25 din OUG 111/2010 salariata nu mai poate fi concediata 6 luni de la data revenirii definitive;aici nu se mai invoca motivul necorespunderii profesionale.Sa inteleg ca nu se poate face o concediere individuala cu 65 (1) decat dupa 6 luni??

Art. 25. — (1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 26 Februarie 2015
Interpretarea, in opinia mea, este in sensul ca perioada de 6 luni nu poate fi prelungita.
Nu cred ca se refera la situatia expusa de dvs.

Prin urmare, consider ca sunteti protejata si dupa revenirea din CCC pentru al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Concedierea la intoarcerea din concediu crestere copil monica100 monica100 La revenirea la serviciu din concediul de crestere copil, inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului, cat timp mai e obligat angajatorul, conform legii, ... (vezi toată discuția)
Concediere in plata stimulentului de insertie gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Stiu ca in Codul Muncii scrie ca este interzisa concedierea persoanelor aflate in plata stimulentului de insertie ( exceptie falimentul si ... (vezi toată discuția)