avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto

onorariile avocatilor in 2011 s-au marit fata de 2010? marirea este justificata de cresterea taxelor si impozitelor ? intr-un accident auto,cu laturi penala si civila,avocatul victimei a primit onorariile pentru fond,apel si recurs,desi in faza de apel s-a ajuns la o intelegere cu inculpatul, astfel incit n-a mai fost nevoie de recurs. in aceste conditii , nu este moral si legal ca avocatul victimei sa restituie onorariul pentru recursul care nu a mai avut loc?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:14, 13 Ianuarie 2011
avocatul primeste onorariul pentru serviciile de reprezentare si asistenta juridica si nu pentru obtinerea unei decizii anume a instantei. chiar si intelegerea dintre parti nu inlatura dreptul a onorariu daca exista contract incheiat cu avocatul pentru faza apelului, recursului.

onorariile sunt stabilite liber de catre fiecare avocat, nu exista o crestere / scadere generala a onorariilor. fiecare decide ce onorarii va practica in anul respectiv si ce criterii stau la baza stabilirii sale.

ca sa va faceti o idee despre modul de calcul al unui onorariu va rog sa cititi articolul postat aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces accident auto onorariile avocatilor s-au marit in 2011 fata de 2010? daca da,marirea este justificata de cresterea taxelor si impozitelor? in procesul unui accident auto,cu ... (vezi toată discuția)
Accident auto in urma unui accident auto,victimei i s-a eliberat un certificat medico-legal cu 70-75 de zile de ingrijiri medicale.instanta,in urma judecarii pe fond,i-a ... (vezi toată discuția)
Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)