avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto

in urma unui accident auto,victimei i s-a eliberat un certificat medico-legal cu 70-75 de zile de ingrijiri medicale.instanta,in urma judecarii pe fond,i-a acordat victimei despagubiri morale si cheltuieli de judecata.avocatul victimei si-a primit onorariul,la inceputul procesului,completind formularul de asistenta juridica,victima neprimind chitanta pentru banii dati,dar a presupus ca a primit despagubiri-cheltuieli de judecata in urma unor documente justificative.la 2 zile dupa emiterea sentintei pe fond,in urma recursului declarat de inculpat,victima a incheiat cu avocatul sau un contract,pe care nu l-a semnat,in care avocatul a trecut 2 sume de bani si procentul onorariului de succes.sumele nu se pot justifica decit ca onorarii pentru apel si recurs,fiind platite de victima la motivarea avocatului ca in anul urmator,in 2011,onorariile vor creste.dupa declansarea apelului,avocatul victimei i-a declarat clientei sale ca s-a ajuns la o intelegere,la care victima n-a fost prezenta intrucit n-a fost anuntata,in urma caruia litigiul se poate stinge.avocatul ii motiveaza clientei ca daca nu este de acord cu termenii intelegerii,in cazul continuarii procesului victima va obtine de la instante si mai putin decit ar obtine in urma impacarii.suma obtinuta la impacare este suma obtinuta ca daune morale de la instanta de fond,astfel incit in urma banilor obtinuti ca onorariu si al onorariului de succes,avocatul,din punctul lui de vedere nu mai are motiv sa continuie procesul.victima nu mai primeste cheltuieli de judecata ,iar banii dati ca onorariu pentru recursul care nu a mai avut loc nu ii sunt returnati.legal, ce poate face victima pentru recuperarea banilor dati ca onorariu pentru recurs?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:27, 13 Ianuarie 2011
e eventuala actiuni in pretentii. cu sanse f mici de a fi admisa.
athe a scris:

e eventuala actiuni in pretentii. cu sanse f mici de a fi admisa.


Daca cineva poate considera acesta ca fiind un sfat,dat de un avocat .las la aprecierea altora.

Greseala cred eu ca este a clientului care a acceptat sa semneze respectivele angajamente.
Din nefericire,nimeni nu poate invoca necunoasterea legii.
Atata timp cat clientul a semnat angajamentele,nu cred ca exista sanse ale acestuia pentru recuperarea banilor.
Nu cred ca exista niciun mijloc de proba care sa ateste cele relatate.
Cred eu ca trebuie sa renunte la serviciile avocatului pentru a i se restitui parte din onorarii ,cele pentru munca neprestata.
Ei pot ,de comun acord sa rezilieze contractele, in conditiile aratate mai sus.
Se poate apela,daca este cazul,la serviciile altui avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces accident auto onorariile avocatilor s-au marit in 2011 fata de 2010? daca da,marirea este justificata de cresterea taxelor si impozitelor? in procesul unui accident auto,cu ... (vezi toată discuția)
Accident auto onorariile avocatilor in 2011 s-au marit fata de 2010? marirea este justificata de cresterea taxelor si impozitelor ? intr-un accident auto,cu laturi penala si ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes RoxanaZ2012 RoxanaZ2012 Buna ziua, in urma cu doi ani am fost implicata intr-un accident rutier in urma caruia a existat o victima, vina fiind a mea in totalitate. Pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)