avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de crestere al copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de crestere al copilului

Sotia mea este in concediu de crestere al copilului din decembrie 2010.Eu am fost astazi concediat de la servici , prin restructurarea postului. Pot beneficia in locul sotiei mele de concediu de crestere al copilului? Se va tine cont de varianta de concediu din 2010 , avand in vedere ca copilul este nascut in 2010 , sau varianta de concediu va fi conform modificarii de la 1 ian 2011.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 13 Ianuarie 2011
Daca indepliniti condiile,respectiv ati realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni,da,puteti beneficia dvs.de concediu de paternitate.
OUG 111/2010 opereaza pentru nasterile petrecute dupa data de 01.01.2011.
Puteti beneficia dvs. de concediu in locul sotiei, dupa legea veche (conteaza data nasterii copilului).
Dvs vi se aplica vechea reglementare - OUG nr.148/2005 - si nu noua reglementare - OUG nr.111/2010 - ... daca ati fost disponibilizat , mai intai intrati in somaj , apoi suspendati somajul si intrati in CCC , urmand ca la terminarea CCC sa reveniti in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic si perioada de reintegrare angajat001 angajat001 buna ziua, un caz social, parinte unic intretinator al unui minor, s-a reintors din concediul de crestere copil la expirarea celor 2 ani, a fost informat ca ... (vezi toată discuția)
Somaj alexandru06 alexandru06 In perioada de 2 ani ingrijire copil se retine , somaj ? ma intereseaza daca dupa perioada de 2ani crestere copil pot beneficia de somaj (vezi toată discuția)
Concediere dupa terminare concediu crestere copil ContSters242572 ContSters242572 Buna ziua, In februarie 2010 am nascut si am ramas in concediu de crestere copil timp de 2 ani pana saptamana trecuta. La revenirea la locul de munca am fost ... (vezi toată discuția)