andreea_casaru a scris:
1. Este legal sa afisezi pe un site(public) o reclama sau sigla unei firme fara un acordul explicit din partea firmei respective?
atat timp cat nu prejudiciezi imaginea firmei respective nu vad care ar fi problema, caci nimeni nu te tine in lanturi sa nu faci publicitate la firma lui, mai ales cand nu te plateste
andreea_casaru a scris:
2. Este legal sa fotografiezi/filmezi sediul unei fime sau punctele de desfacere ale unei fime (considerand ca fotografia respectiva a fost facuta din exterior, dintr-un spatiu public) si apoi sa le afisezi pe un site (public)? Este legal sa faci fotografii in interiorul supermarketurilor, mall-urilor (nu neaparat in incinta magazinelor din mall) si sa publici acele fotografii?
atat timp cat fotografiile sunt facute (si poti demonstra) din afara incintei (parcarea privata este considerata incinta societatii), adica de pe spatiu public nimeni nu te retine sa faci "n" fotografii... este ca si cum eu te-as fotografia pe strada (ce poti sa faci, sa ma omori ca n-am ocupatie si fotografiez pe spatiul public? :)) )
PS: acestea sunt opinii ale mele, nu am citit legile care reglementeaza aceste chestiuni, dar, fiind un tip realist, consider ca asa ar fi logic
poti consulta legea privind publicitatea aici:
[ link extern ]