avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Reinceperea activitatii la cerere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Reinceperea activitatii la cerere

Intrebare:

Sunt functionar public, referent la primarie si la cerere mi-am suspendat activitatea din motive personale, pentru o perioada se 12 luni, cerere care a fost aprobata de domnul primar prin dispozitie.
Este posibil sa reincep activitatea la cerere chiar daca perioada de 12 luni nu a trecut?
Ce temei legal pot invoca in cerere fiindaca in Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, nu am vazut sa se precizeze despre acest lucru decat im, Art. 96
(1) Reluarea activitatii se dispune prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functia publica.

Cel mai recent răspuns: bodo4my , utilizator 10:39, 14 Ianuarie 2011
trebuia sa cititi cu atentie legea, d-le. functionar public. numa putin mai sus, scrie ceva de felul "art. 95 alin. (5)
(5) Dispoziţiile art. 94 alin. (2) se aplică în mod corespunzător şi pentru cazurile prevăzute la alin. (1) şi (2).

Art.94
(2) În termen de 15 zile calendaristice înainte de data încetării motivului de suspendare de drept, dar nu mai târziu de data luării la cunoştinţă de motivul încetării suspendării de drept, funcţionarul public este obligat să informeze în scris persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică despre acest fapt. Neinformarea persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică atrage încetarea de drept a raportului de serviciu al funcţionarului public, cu excepţia cazurilor prevăzute la alin. (1) lit. f), h), i), k) şi l).":)
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului milica68 milica68 Pe data de 5 martie copilul meu face 2 ani. As dori sa stiu cand trebuie sa ma prezint la serviciu si daca conducatorul institutiei este obligat sa ma ... (vezi toată discuția)
Suspendare functionar public proces penal aalliinnmarian aalliinnmarian Functionarul public suspendat datorita trimiterii in judecata pentru o fapta penala si este achitat in ce termen poate depune cererea de reintegrare?In aceasta ... (vezi toată discuția)