avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... suspendare functionar public proces penal
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

suspendare functionar public proces penal

Functionarul public suspendat datorita trimiterii in judecata pentru o fapta penala si este achitat in ce termen poate depune cererea de reintegrare?In aceasta cerere trebuie sa ceara si banii cuveniti si vechimea in munca sau trebuie cerute separat?Daca judecata este suspendata datorita sesizarii curtii constitutionale se poate cere reintegrarea in functie pe motiv ca procesul este suspendat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 22 Mai 2009
Raportul de serviciu se suspenda de drept atunci cand s-a dispus trimiterea in judecata a functionarului public pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 lit. h) din Legea nr.188/1999.
In termen de 15 zile calendaristice inainte de data incetarii motivului de suspendare de drept, dar nu mai tarziu de data luarii la cunostinta de motivul incetarii suspendarii de drept, functionarul public este obligat sa informeze in scris persoana care are competenta legala de numire in functia publica despre acest fapt.
Neinformarea persoanei care are competenta legala de numire in functia publica atrage incetarea de drept a raportului de serviciu al functionarului public, in situatia in care raportul de serviciu a fost suspendat de drept ca urmare a faptului ca functionarul public a fost trimis in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinceperea activitatii la cerere bodo4my bodo4my Intrebare: Sunt functionar public, referent la primarie si la cerere mi-am suspendat activitatea din motive personale, pentru o perioada se 12 luni, cerere ... (vezi toată discuția)
Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)