avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de vizitare minor

Sunt mama copilului de 8 ani, care in urma divortului ( e prea lunga povestea pentru a fi expusa aici) a fost incredintat tatalui.In urma a mai multe procese, apeluri, recursuri si reincredintare minor, am reusit sa obtin doar dreptul firesc ( pe care nici pe asta nu-l aveam) de a-mi vizita fiul la domiciliul meu, din 2 in 2 saptamani, de sambata ora 18 pana duminica ora 17.Astazi 2 august, am primit un "biletel" recomandat postal prin care sunt notificata ca fostul meu sot impreuna cu fiul nostru si actuala sotie si-au schimbat domiciliul din 1 august a.c. intr-o localitate rurala la peste 250 km de orasul in care locuiesc.Notificarea este semnata de 2 martori ( 1 este sotia d-lui) si nu este autentificata de un notar.Intrebarile firesti sunt : In aceste conditii, cum imi voi desfasura dreptul de vizita al fiului meu avand in vedere noile elemente survenite? In ce masura pot a-mi obliga fostul sot pentru a-mi permite sa am legaturi in continuare cu fiul meu, punandu-mi la dispozitie un numar de telefon de contact ? Cat de legala este acesta forma de notificare si de ce nu sunt consultata in ceea ce priveste viitorul copilului ( educatie, mediu social, sanatate)?Ce institutii din localitatea respectiva ( sat, comuna) trebuie sa contactez pentru a ma asigura ca fiului meu nu-i lipseste nimic si ca are o viata decenta ? Multumesc anticipat pentru reactiile dvs avizate
Cel mai recent răspuns: Florina PITEI , Avocat 14:01, 27 Septembrie 2005
imi pare rau ca am postat acest mesaj de mai multe ori...nu a fost cu intentie.Am intampinat tot timpul un mesaj de eroare
Am o situatie asemanatoare cu a ta .Daca vrei sa dezbatem problema impreuna uite adresa mea de e-mail:
sanda_donaghey@yahoo.co.uk
În opinia mea, sunt 2 variante de rezolvare a problemei dvs.

1. Aţi putea solicita instanţei reîncredinţarea minorului către dvs.
Potrivit art. 44 Codul familiei, instanţa judecătorească va putea modifica măsurile privitoare la drepturile şi obligaţiile personale sau patrimoniale între părinţii divorţaţi şi copii, în situaţia când s-au schimbat împrejurările care au fost avute în vedere la încredinţarea minorilor. Măsura reîncredinţării copilului de la un părinte la celălalt este justificată dacă din probele administrate rezultă că interesele sale o impun deoarece părintele căruia i-a fost încredinţat nu-i mai poate asigura condiţiile necesare pentru o dezvoltare corespunzătoare.

2. Aţi putea exercita dreptul de vizitare, în condiţiile date, respectiv, în intervalul stabilit de instanţă veţi merge şi vă veţi lua - aduce copilul de la şi la domiciliul tatălui, chiar dacă acest lucru va însemna un efort suplimentar atât pentru dvs. cât şi pentru copil.

Într-o astfel de situaţie, consider că este imprios necesar să daţi prioritate sentimentelor dvs. faţă de copil, să încercaţi să faceţi tot posibilul să păstraţi legătura directă cu el, indiferent de impedimente legate de distanţă, opoziţia tatălui etc. şi să vă reprimaţi sentimentele faţă de fostul soţ, deoarece înrăutăţirea relaţiilor cu tatăl copilului, chiar şi în ipoteza încare veţi fi în posesia unei hotărâri judecătoreşti favorabilă dvs., nu va duce decât la îndepărtarea momentului în care veţi fi împreună (prin legături personale cu minorul, concretizate în drept de vizitare sau prin reîncredinţare) cu copiulul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizite minor, sub supraveghere tutore Jude09 Jude09 Buna ziua, Cum fiecare situatie este particulara, va rog sa aveti rabdare cu mine si sa cititi toate detaliile situatiei in care ma gasesc si daca se poate, ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor stroe ana maria stroe ana maria In urma casatoriei a rezultat un copil ,care acum este in grija fostului sot,el vrea sa acum sa-l iau eu cum trebuie sa procedez si ce documente trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor maara maara Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)