avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Referitor Lege organizare si functionare asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Referitor Lege organizare si functionare asociatii de proprietari Lg. 230/2007

Analizand textul Legii nr. 230/2007, Art. 21 alin (1) "La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor.".............., am interpretat textul de lege ".... vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi ........." in modul urmator:
comitetul executiv ce se alege este compus din presedinte si un cenzor sau o comisie ????????????

Analizand in continuare textul de lege am constaatt ca atributiile Comitetului executiv, presedintelui si comisiei de cenzori sunt total diferite.

NU CUMVA LEGIUITORUL A VRUT SA SPUNA URMATOARELE: ALEGE comitetul executiv dintre care unul este presedinte asociatiei de proprietari si si un cenzor sau o comisie de cenzori !!!!!!!!!!
Va rog cine poate sa ma lamureasca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 17:13, 6 Aprilie 2008
"La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori"

Daca legea asa scrie, inseamna ca, comitetul executiv este alcatuit din presedinte si un cenzor/comisie cenzori. Ce, nu ati mai vazut exprimari de 2 lei noi prin legi? Tipic romanica . Studiati si HG 1588/2007 (norme metodologice la L 230)
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
gaskoe, utilizator
ati citit si normele de aplicare a lg 230/2007? S-au publicat in m.of. nr. 43 din 18 ianuarie 2008 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Presedinte SimonaBardea SimonaBardea Buna seara! Presedintele unei asociatii trebuie sa fie proprietar al respectivei asociatii, sau poate fi oricine?. Care este articolul din legea ... (vezi toată discuția)