avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitarea cladirilor dobandite prin Legea 10/2001.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitarea cladirilor dobandite prin Legea 10/2001.

ART. 252 privind Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce detin mai multe cladiri precizeaza ca :
(1) Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri, majorat dupa cum urmeaza: ..................................
Iar apoi:
(2) Nu intra sub incidenta alin. (1) persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala.
Cladirile dobandite prin retrocedare , in baza unor dispozitii bazate pe Legea 10/2001, si care au apartinut autorilor actualilor proprietari, si care deci ar fi fost dobandite in mod normal prin succesiune legala, intra sub incidenta art.2?
In caz afirmativ, care sunt argumentele pe care le pot aduce la ANAF posesorii unor astfel de dispozitii?
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 21:46, 5 Februarie 2011
ANAF ???? Ce are acesta cu impozitele locale care se achita la primarie ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare a -3-a locuinta jonel jonel Eu si sotia avem deja un apartament si o garsoniera . Ea a mostenit un apartament intr-un complex nou rezidential si impozitul pe cladire este ca si la a treia ... (vezi toată discuția)
Mostenire si financiar teodosie113 teodosie113 Proprietatea cumparata in urma vanzari unei mostenri are acelasi regim de impozitare la financiar ca proprietatea mostenita, adica este scutita de dubla ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica art. 252, pct.2 din legea 571/2003 - codul fiscal badaumaria badaumaria Tatal meu detine doua locuinte : una dobandita prin succesiune in anul 1985 (unde a avut si :(are si in prezent domiciliul) si o a doaua locuinta cumparata in ... (vezi toată discuția)