avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

in iulie 2013 am 60 ani si vechime de cotizatie efectiva de 37 ani.iesirea la pensie partial anticipata va afecta pensia la limita de varsta
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:16, 13 Ianuarie 2011
Nu
Pensia anticipata partial se calculeaza la fel ca si pensia pentru limita de varsta.
In acest calculul nu intra stagiul asimilat.La pensia astfel calculata,se aplica apoi penalizarea de 45% pentru 5 ani(60 de luni de anticiapre). La implinirea varstei standard de pensionare se ridica penalizarea,iar punctajul mediu anual(respectiv pensia) va creste prin intrarea in calculul pensiei pentru limita de varsta a stagiului asimilat(daca exista).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata stefaste stefaste Rog frumos pe cineva care ma poate ajuta c-un raspuns referitor la varsta de pensionare. Art.62-(1) Pensia anticipata se cuvine,cu cel mult 5 ani inaintea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Eugeniu Piperea Eugeniu Piperea Buna ziua, Din 15.01.2010 sunt somer, iar pe 3.01.2011 am implinit 60 de ani. Va rog sa-mi spuneti, dupa noua lege, daca pot depune dosarul de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Variante de pensionare linualin linualin Va supun atentiei urmatorul caz: Socrul meu implineste 60 de ani in luna martie 2010, cand doreste sa iasa la pensie din cauza serviciului mult prea ... (vezi toată discuția)