avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actionat in judecata-granituire- , lamuriti-ma la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actionat in judecata-granituire- , lamuriti-ma la cateva specte va rog!

-am cumparat un teren intravilan( act de vanzare cumparare la notar, schita cadastrala ...), iar cand am cerut sa fiu pus in posesia terenului , vanzatorul meu si vecinul terenului achizitionat nu s-au inteles cu privire la granita suprafetelor;
-astfel, problema nerezolvandu-se pe cale amiabila, vecinul a deschis un proces de granituire( 1 infatisare este pe 1 Martie)
-ca parat, sunt eu si vanzatorul meu( deoarece , eu am cumparat doar o parcela din intreaga suprafata pe care o are respectivul vanzator),

Acum va rog sa ma lamuriti-sfatuiti la urmatoarele intrebari :
1- am nevoie de avocat ? personal nu vad de ce
2- cine va suporta toate aceste cheltuieli de judecata? expertiza topo si alte cheltuieli care mai sunt
3- stiti cat costa aproximativ o expertiza topo acum ?
4- cat poate dura acest proces?
5-exista posibilitatea sa "pierd" acest proces si sa nu ma pot bucura de toata suprafata pe care am cumparat-o? ( nu e mare, 600mp)

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:19, 17 Ianuarie 2011
Ati cumparat o suprafata intabulata ?
Dvs sunteti sigur ca veti castiga probabil.Daca nu va pasa prea tare d e terenul cumparat nu aveti nevoie de avocat ,daca da cu siguranta ca aveti nevoie.Cheltuielile granituirii sunt suportate in proportie de 1/2 de fiecare parte.O expertiza poate costa si 1000 lei si 1500 lei depinde de complexitatea cazului.Opinia mea este sa va angajati avocat,daca dvs nu aveti cunostiinye juridice ,este mai sanatos si mai sigur.
da, suprafata este intabulata.
binenteles ca ma intereseaza terenul, altfel nu l-as fi cumparat, intentionez sa-mi construiesc o casa acolo.multumesc!
Există un gard între terenul pe care l-aţi cumpărat şi terenul reclamantului ?
vecinul incepuse sa construiasca gardul dar a oprit lucrarea pana la finalizarea procesului. ( a ramas doar cu fundatia turnata)

Alte discuții în legătură

Cadastru dragos64 dragos64 buna ziua! am cumparat in 1991 casa bunicilor si pe act nu am decat 250 mp.pentru ca atat permitea legea la vremea respectiva, ulterior am facut cerere la ... (vezi toată discuția)
Actionat in judecata, - granituire Dmitch Dmitch Buna ziua ! -am achizitionat un teren intravilan, actele sunt facute la notar, cadastru, act de vanzare cumparare, extras de carte funciara, -in jurul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere limite propietate inscrisa la cadastru: in zona ... mateiz mateiz Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: In zona ... mateiz Utilizator 11:45, 14 Noiembrie 2022 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in ... (vezi toată discuția)