avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actionat in judecata, - granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actionat in judecata, - granituire

Buna ziua !
-am achizitionat un teren intravilan, actele sunt facute la notar, cadastru, act de vanzare cumparare, extras de carte funciara,
-in jurul suprafetei nu se afla nicio constructie-vecin direct.
-in momentul delimitarii terenului, vanzatorul suprafetei mele si vecinul de la est nu s-au inteles asupra hotarului. (mentionez ca am achizitionat doar o parcela dintr-o suprafata)
-pe cale amiabila nu s-a rezolvat nimic, astfel vecinul de la est a deschis un proces in instanta chemandu-ma pe mine si pe vanzatorul meu in judecata (vecini directi) pentru granituire
intrebarea mea este: Am nevoie de avocat ? care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez eu?
personal consider ca nu am nevoie, ma prezint la proces si cer sa fiu pus in posesia terenului de 600mp pe care l-am achizitionat
Cel mai recent răspuns: Dmitch , utilizator 01:00, 1 Decembrie 2010
Eu zic ca aveți nevoie de avocat. Prin granituire se stabilește linia de hotar între 2 proprietăți. Dacă nu vreți să aveți surprize, ar trebui sa luati în serios procesul.
puteti sa-mi spuneti la ce va referiti , atunci cand spuneti "surprize"?, nu e normal sa intru in posesia suprafetei pe care am cumparat-o, "disputa" este intre vecinul de la est si vanzatorul meu -teoretic, practic sunt si eu direct implicat pt ca am cumparat o parte din suprafata care e cu probleme, tratez foarte serios procesul , dar chiar este necesar sa fiu sustinut de un avocat ? si inca un aspect, toate aceste cheltuieli de judecata , inclusiv masuratorile care se vor face cum vor fi platite, cine le suporta ?
Multumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare suprafata ! Dmitch Dmitch Buna ziua ! -am achizitionat un teren intravilan, actele sunt facute la notar, cadastru, act de vanzare cumparare, extras de carte funciara, pana aici ... (vezi toată discuția)
Actionat in judecata-granituire- , lamuriti-ma la cateva specte va rog! Dmitch Dmitch -am cumparat un teren intravilan( act de vanzare cumparare la notar, schita cadastrala ...), iar cand am cerut sa fiu pus in posesia terenului , vanzatorul meu ... (vezi toată discuția)
Diferenta suprafata teren imihai imihai am cumparat un teren prin contract notarial de vanzare cumparare cu o suprafata de 600mp dar in cf am doar 500mp. Cum pot intra in posesia celor 600mp ... (vezi toată discuția)