avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delimitare suprafata !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delimitare suprafata !

Buna ziua !
-am achizitionat un teren intravilan, actele sunt facute la notar, cadastru, act de vanzare cumparare, extras de carte funciara, pana aici totul e ok, in prezenta vanzatorului insotit de topometrist s-au facut masuratorile si am luat suprafata in primire. (mentionez ca in jurul suprafetei nu se afla nicio constructie-vecin direct)
-de curand vecinul de la est s-a apucat sa ridice un gard, persoana de la care am achizitionat terenul (avand o suprafata mai mare de teren in zona) m-a informat ca acel vecin a intrat cu 1,5 m in suprafata mea.
- am intrat in posesia unui tabel nominal de la primarie cu suprafetele din acea parcela si aici apare o discrepanta: in respectivul tabel vecinul de la est apare cu o suprafata avand ca latime 12.2. m, iar in fisa mea cadastrala care s-a intocmit in momentul vanzarii-cumpararii vecinul de la est apare cu o latime de 11.1 m.
-intre vecinul de la est de mine si vanzator relatia nu este tocmai una normala-ortodoxa(lucru pe care nu l-am stiut atunci), in momentul delimitarii suprafetei achizitionate vecinul de la est nu a fost prezent(omeneste asa ar fi fost normal) iar vanzatorul mi-a transmis ca nu-l intereseaza de vecini, el are act de proprietate .
de aici am 2 intrebari :
1: de unde poate provenii aceasta diferenta de latime in cele 2 acte?
2: exista vreo comisie care poate venii si delimita oficial hotarele ? pt ca mai mult ca sigur nu o voi putea scoate la capat cu dragii mei vecini ?
Cel mai recent răspuns: Dmitch , utilizator 18:25, 5 Septembrie 2010
Pentru clarificarea odata pentru totdeauna a situatiei inaintati actiune in instanta pentru granituire; pe baza probelor dosarului, actele de dobindire, inscrierile in cartea funciara si a unei expertize topometrice se vor stabili limitele proprietatilor invecinate si configuratia hotarului despartitor si nu veti mai avea probleme in viitor.
sunt foarte multi in situatia dvs. puteti sa va rezolvati problema doar in instanta de judecata.
suprafetele fiecarei persoane le gasesc in titlurile de proprietate, care la randul lor le gasesc la oficiul de cadastru din cadrul primariei, corect ?
o expertiza topometrica se poate face doar in cazul unei actiuni in instanta?
multumesc anticipat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionat in judecata, - granituire Dmitch Dmitch Buna ziua ! -am achizitionat un teren intravilan, actele sunt facute la notar, cadastru, act de vanzare cumparare, extras de carte funciara, -in jurul ... (vezi toată discuția)
Drum satesc de 34m cat o autostrada adiSEME adiSEME Buna seara, va rog un sfat legat de o problema cu drum satesc. Detin teren 11.000 mp in intravilan, comuna jud Timis avand pe 3 parti drum (recent ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)