avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta suprafata teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta suprafata teren

am cumparat un teren prin contract notarial de vanzare cumparare cu o suprafata de 600mp dar in cf am doar 500mp.
Cum pot intra in posesia celor 600mp cumparati (sunt primul cumparator al unei parcele din respectivul lot care nu este fizic parcelat si tarusat la ora actuala)
Cum se poate lua in posesie intraga suprfata cumparata si corectarea ei in cf?
Cel mai recent răspuns: imihai , utilizator 09:35, 17 Aprilie 2013
Sunt 2 aspecte distincte intrarea in posesie efectiva a suprafetei prevazute in contract si rectificarea la OCPI
Rectificarea inscrierilor in cartea funciara,in temeiul disp art 33 din L nr 230/2007 se poate face
fie pe cale amiabila,prin declaratie autentificata,fie in caz de litigiu,ptin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
ok
cale amiabila cu cine
carte funciara sau vanzatorul?

luarea in posesie fizica nu e greu pt ca loturile vecine nu au fost instrainate catre persoane straine(din respectivul lot sa vandut al meu si inca 2 care nu sunt linga mine, restul la donat fiului vanzatorului)

problema e corectarea cf care la data vanzarii era de 600mp si care ulterior a fost corectat de cei de la cf la 500 fara ca eu ca propietar sa solicit acest lucru si din cate stiu eu nu exista nici documente care sa justifice modificarea(ei sustin ca ar fi o eroare preluata dintrun cadastru, si pe care au corectato). Nu inteleg cu ce drept miau modificat mie suprafata cumparata, mai ales ca nu era afectata proprietatea unei persoane straine,ci doar a vanzatorului care astfel sia insusit o suprafata pe care deja mi-a vandut-o mie. Banuiesc ca este cardasie cf cu vanzatorul care am aflat ulterior este unul din mari excroci imobiliari locali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - teren mai mare decat in acte (bucuresti) GEORGECOSTIN GEORGECOSTIN Buna ziua, Am cumparat in anul 1996 o casa batraneasca in Bucuresti sectorul 2. terenul are in realitate 330 m2 dar in actul de cumparare figureaza ... (vezi toată discuția)