Ce se intelege prin "Noi, cumparatorii mai declaram ca noi cunoastem situatia de fapt si de drept a imobilelor ce le dobandim, stim ca acestea nu au trecut in proprietatea statului in baza vreunui act normativ de trecere, intelegand sa le dobandim pe riscul nostru, risc ce ni-l asumam sub acest aspect."
Intreb acest lucru deoarece in contract este specificata suprafata de 300 mp iar in realitate este mai putin. Pe baza acestui lucru un vecin a atacat in instanta titlul meu de proprietate pentru a mai recupera ceva din cei 37 mp care nu ii are in realitate......
ROG AJUTOR
Daca aceasta declaratie din contractul de vanzare cumparare are vreo relevanta in instanta??????
Buna ziua,
specificatia din contract nu are atat de mare relevanta intrucat va trebui efectuata o expertiza in cadrul procesului care sa stabileasca exact suprafetele.
Cunoasterea situatiei de fapt si de drept ar trebui sa includa si cunoasterea suprafetei de teren dobandite, cat si pe aceea in care imobilul dobandit nu a fost trecut in proprietatea statului pentru cauza de utilitate publica-expropriere .Asumarea riscurilor este implicita, intrucat la momentul inchieerii contractului proprietatea trece de drept la cumparator, acesta suportand si riscul pieirii bunului ca si alte riscuri.Totusi, vanzatorul il garanteaza pe cumparator de evictiune, adica de linistita si utila folosinta a bunului dobandit, garantie care opereaza de drept.
Pentru situatia unei tulburari de drept a cumparatorului, il poate chema pe vanzator in garantie pentru a raspunde pentru tulburarea de drept provenita de la un tert.
deci sa inteleg ca si-a asumat raspunderea ca nu are cei 300 mp care au fost trecuti in contract ??????? mai ales ca dupa aceea recunoaste printr-o schita ulterioara contractului o alta suprafata?????? mai mica cu 27 mp........
nu este problema mea..... este a unui vecin care a cumparat un teren de 300 mp in acte.... 273 mp intr-o schita pe care a insusit-o la cateva luni de la cumparare ..... si care acum ataca terenul meu deoarece el a cumparat cei 300 mp.....