avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Explicare termeni contract de vanzare - cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Explicare termeni contract de vanzare - cumparare

Ce se intelege prin "Noi, cumparatorii mai declaram ca noi cunoastem situatia de fapt si de drept a imobilelor ce le dobandim, stim ca acestea nu au trecut in proprietatea statului in baza vreunui act normativ de trecere, intelegand sa le dobandim pe riscul nostru, risc ce ni-l asumam sub acest aspect."
Intreb acest lucru deoarece in contract este specificata suprafata de 300 mp iar in realitate este mai putin. Pe baza acestui lucru un vecin a atacat in instanta titlul meu de proprietate pentru a mai recupera ceva din cei 37 mp care nu ii are in realitate......
ROG AJUTOR
Daca aceasta declaratie din contractul de vanzare cumparare are vreo relevanta in instanta??????
Cel mai recent răspuns: Elflorin , utilizator 15:44, 15 Februarie 2011
vecinul dvs are la dispozitie o actiune pe dreptul civil. poate obtine in instanta despagubiri pt suprafata de teren lipsa.
asa era normal ...... dar in strada nu se poate duce....... asa ca a atacat titlul meu de proprietate in instanta...... cerand nulitate absoluta ...... cu toate ca trecand peste gard nu poat eobtine deat 11 mp........ cat este de la acel gard pana la picatura strasinii mele...... casa care era edificat a inainte de a cumpara el terenul si constructia de la fostul vecin........ si la solicitarea de proba cu martori s-a opus de 2 ori prin avocati .........

Si intradevar, strazile sunt mai late cu 2,3 m fata de cat este trecut in patrimoniul orasului...... ceea ce denota faptul ca au fost largite cu acceptul proprietarilor fara a se face expropieri....... deci el a cumparat mai putin decat era trecut in acte .....

Si asa .... face uz de o schita cu un nteren dreptunghi de 18.8x14.5 ..... cand terenul este un trapez neregulat .... care nu are nici o latura egala .........
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2011
Elflorin, utilizator
Numai prin expetiza topo se poate stabili situatia de fapt cu privire la suprafata cumparata.
Dumneavoastra ar trebui sa faceti cerere reconventionala in granituire.
Daca suprafata terenul din titlul dvs. corespunde cu cea pe care o detineti, nu ar trebui sa va faceti nici un fel de probleme.
Pot sa fac acea cerere de granituire daca el a atacat titlul de proprietate....... pentru ca initial a deschis un proces de granituire..... la care a cerut suspendarea dupa ce a deschis procesul cu atacarea titlului .........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare titlu de proprietate radu_emilia1986 radu_emilia1986 Buna ziua, Mama mea a obtinut in 1988 un teren in intravilan prin vanzare-cumparare, dar fara documente. In 1993, in urma unui proces ,s-au facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Planuri eronate folosite pentru atacarea in instanta a unui titlu de proprietate Elflorin Elflorin Situatia se prezinta in felul urmator: posed un teren din 1971 pe care am solicitat eliberarea unui titlu de proprietate in 2006. Acest titlu a fost eliberat. ... (vezi toată discuția)
Revendicare si granituire. suprafata reala asupra careia poarta dreptul de proprietate felicia bz felicia bz buna ziua, in 2003 am cumparat un imobil ce consta in CORPUL DE CLADIRE C1-LOCUINTA COMPUSA DIN 3 CAMERE SI 2 HOLURI ACOPERITA CU TABLA IN SUPRAFATA CONSTRUITA ... (vezi toată discuția)