avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare si granituire. Suprafata reala asupra ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare si granituire. Suprafata reala asupra careia poarta dreptul de proprietate

buna ziua, in 2003 am cumparat un imobil ce consta in CORPUL DE CLADIRE C1-LOCUINTA COMPUSA DIN 3 CAMERE SI 2 HOLURI ACOPERITA CU TABLA IN SUPRAFATA CONSTRUITA DE 54,51MP, CORPUL CLADIRE c2-locuinta compusa din 2 camere si 1 hol acoperita cu tabla in suprafata de 25,74mp impreuna cu suprafata de teren daferent de 241mp.in actul asta de vanzare cumparare mai scrie urmatorul lucru PRECIZAM CA IN ACTUL DE PROPRIETATE APARE SUPRAFATA DE TEREN DE 300 MP.
asta ce inseamnna....ce suprafata de teren am de fapt....am probleme cu vecinii care au intrat pe ternul meu si as vrea sa fac o actiune in granituire si revendicare si as vrea sa stiu mai intai ce suprafata de teren am de fapt si as vrea sa stiu cam cat costa un expert topograf caci presupun ca instanta asta va dispune sa se faca...acum expertul se va plati doar de mine sau de toti...ce am de facut pt a se lamuri odata situatia asta
Cel mai recent răspuns: Carmen Faur , Mediator 16:36, 8 Martie 2013
Din cate inteleg eu situatia , din acte aveti 300 mp , dar in realitate doar 241 mp .
Puteti declansa o actiune in granituire in situatia in care aveti motive sa credeti ca gardul existent intre proprietati a fost gresit amplasat .
De asemenea puteti declansa in acelasi timp si o actiune in revendicare pentru diferenta de teren ce va lipseste , ca urmare a granituirii gresite care va prejudiciat .
Expertul in cadastru se plateste cu 600 lei , de regula de catre cel care o solicita .

Insa trebuie sa aveti grija , deoarece diferenta de teren ce va lipseste este mica si este posibil ca terenul care va lipseste sa nu se regaseasca nici la vecin . Dar asta inseamna un proces , sa va asumati un risc !

Insa inainte de a declansa procesul nu uitati ca puteti apela la un mediator , care va poate ajuta si indruma sa solutionati aceasta problema fara cheltuielile si stresul aferente instantei de judecata !

PS. Si la mediere se poate apela la un expert , al carui onorariu , poate fi platit de catre ambele parti implicate , in mod egal .

Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Carmen Faur, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri cu privire la un extras de carte funciara, intabulare drept de proprietate absent pentru unele corpuri de cladire luciantiseanu luciantiseanu Buna ziua! Continuand aventura mea in incercarea de a-mi cumpara o casa (am mai postat o intrebare pe acest subiect), impreuna cu banca am descoperit o noua ... (vezi toată discuția)
Desfiintare delimitare a doua proprietati irina16 irina16 Am la tara o proprietate compusa din casa+ teren de 2000 mp, pe care am cumparat-o ingradita. Vecina a demolat, fara ca macar sa ma anunte, gardul care ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila si contract de vanzare-cumparare Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Va rog sa imi dati o lamurire intrucat am auzit diferite opinii. Exista o sentinta civila a Judecatoriei din anul 1985, ramasa definitiva prin respingerea ... (vezi toată discuția)