Va rog sa imi dati o lamurire intrucat am auzit diferite opinii. Exista o sentinta civila a Judecatoriei din anul 1985, ramasa definitiva prin respingerea recursului de catre Tribunal in anul 1986. In Hotararea instantei se spune ,, Dispune partajarea averii succesorala ramasa de pe urma ... conform testamentului facut de defunct, autentificat la ... '' . In respectivul Testament defunctul a lasat mostenitorilor pe langa teren si doua corpuri de casa A si B. primul corp de casa l-a lasat la doi mostenitori atribuindu-le nu cote din cladire ( ex cota 1/2 lui X si cota 1/2 lui Y din cladire ) ci camera 1, 2, 3 ... 11, cota de 1/2 din 13, accesul si dreptul de folosinta a spatiului din podul cladirii aflat deasupra camerelor 1, 2, 3, lui X iar restul corpului de cadire lui Y, si anume incaperile 4, 5, 6, ... 10, 12, 14 si indiviz cota dr 1/2 din 13 comun cu X. Tot in respectivul Testament facut in anul 1970, este un paragraf separat in care testatorul lasa spre proprietate si o ,, camera din pod, aflata deasupra incaperii nr. 8, cu obligatia ca prin ea sa lase accesul la pod lui X''. In anul 1991 am cumparat de la mostenitorul Y prin Contract de vanzare-cumparare cota sa de teren ,, precum si locuinta din corp cladire A aflata pe acest teren, constructie din caramida, acoperita cu tabla, locuinta compusa din doua camere, doua holuri ... , notate pe planul de situatie cu simbolurile 4, 5, ... , cota de 1/2 din 13 " asa cum este in Testament. Dar din actul meu de vanzare-cumparare lipseste camera din pod, fiindca notarul a zis ca nu este posibil sa existe o camera in pod. Acum dupa atatia anii a venit un nepot al celui care mi-a vandut mie cu un Certificat de mostenitor in care are camera din pod si o debara care nu au fost trecute in actul meu de Vanzare-Cumparare. A deschis actiune in instanta pentru revendicare si lipsa de folosinta. Expertul desemnat de instanta a scris in raport ca exista aceea camera dar este spatiul din podului cladirii si este folosita ca magazie de mine.
Intrebarea mea este Instanta acum dat fiind ca in actul meu scrie ca am cumparat constructie din caramida acoperita cu tabla si expertul a aratat ca acea camera este practic pod sau parte din pod chiar daca are intrare separata si anuleaza acel Certificat de mostenitor,sau ia in considerare ce scrie in Testament si va considera ca este proprietate a nepotului care m-a dat in judecata, chiar daca expertul zice ca e pod nu camera ?
Va multumesc.