avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum poate fi pedepsit furtul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum poate fi pedepsit furtul?

buna seara! as dori si eu raspunsul la o intrebare..Cum poate fi pedepsit un individ care patrunde in locuinta si isi insuseste bunuri care nu ii apartin si fiind chemat la politie isi recunoaste fapta"verbal" fara a da in scris nici o declaratie iar alte probe nu exista . Raspunsul politiei a fost ca doar atunci cand te bate poate fi tras la raspundere. chiar asa functioneaza legea la noi?va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:18, 14 Ianuarie 2011
Acum depinde cine este acel "individ" si in casa cui a patruns....
Daca este un strain si va sustrage bunurile dvs. e una, iar daca e sot, concubin sau un tolerat care si/a luat bunurile sale si a plecat este cu totul altceva....
Prea multe detalii nu ati dat.. deci nici nu putem raspunde clar.
Doamna Ioanaflorina a spus clar: "bunuri care nu-i apartin".

Insusirea unor bunuri care nu apartin faptuitorului se numeste furt.

Daca a recunoscut "verbal" la politie, acest lucru va fi consemnat intr-un proces verbal, chiar daca el a refuzat sa semneze o declaratie.

Va rugam, dati mai multe amanunte.
Raspunsul politiei a fost ca doar atunci cand te bate poate fi tras la raspundere. chiar asa functioneaza legea la noi?va multumesc anticipat

om trai noi in romania, dar nu e inca, asa.
poate e vb de un apropiat..in orice caz si daca e sot sau ruda si bunurile sunt ale dvs sau comune, poate fi acuzat de furt intre soti (sau intre rude), iar politia trebuia sa inregistreze plangerea
daca e un oarecare, ii faceti plangere si pt violare de domiciliu si pt furt calificat
Ati formulat plangere penala pentru infractiunea de furt ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de violare de domiciliu? mihaitm mihaitm Daca am patruns in curtea si in casa unde locuieste o fosta prietena,fara ca ea sa fie acasa,pentru a-mi recupera niste bunuri personale,pot fi acuzat de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat sau furt cipiadam cipiadam va salut.am si eu un prieten care a facut o tampenie si akum nu stie ce il asteapta.sa va lamuresc putin....el are aproape 40 de ani si cazierul lui este curat ... (vezi toată discuția)