avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... reexaminare auto sau scoala de soferi din nou
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

reexaminare auto sau scoala de soferi din nou

Buna seara. In urma cu 3 ani am facut niste prostii care m-au costat un dosar penal pt conducere pe drumuri publice ...sub influenta buturilor alcoolice. In urma procesului a fost sanctionat cu o pedeapsa de un an cu suspendare. In aproximativ 3 luni de zile imi voi ispasi pedeapsa si intrebarea mea e in ce conditii imi voi putea recapata permisul auto? Avocatul pe care il aveam la vremea respectiva mi-a zis ca voi da doar acel examen de 15 intrebari si daca voi promova, permisul imi va fi restituit. Problema e ca in cele mai multe cazuri pe care le-am citit in cadrul acestui forum, majoritatea celor ce au fost in situatii similare au fost nevoiti sa faca scoala de soferi din nou. Problema mea este cum anume imi voi putea recapata permisul? Voi fi nevoit sa fac scoala de soferi din nou sau voi da doar acel examen de 15 intrebari? Precizez faptul ca permisul meu era valabil pt categoriile B, C si E iar in momentul savarsirii acelei infractiuni eu conduceam un autoturism din categoria B (nu stiu daca are vrea importanta). Am pus mai jos o copie a sentintei de la tribunal, poate va este de ajutor in vreun fel.

"INSTANTA ......condamna pe........la 1 (un) an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul , avand in sange i imbibatie alcoolica de peste 0.8 g/l sange, prevazuta de art. 87 alin. 1 din OUG nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.....

In temeiul art. 81 Cod penal, dipune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de incercare de treiani, stabilit in conditiile art. 82 Cod penal.

In temeiul art 71. alin. 2 Cod penal, aplica inculpatului...pedeapsa accesorie constand in exercitarea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a-II-a si b Cod penal, iar in temeiul art 71 alin. 5 Cod penal, dispune suspendarea executarii pedepseiaccesorii, pe durata termenului de incercare de 3 ani.

..........In temeiul art 359 Cod de procedura penala, atrage atentia inculpatului .....asupra consecintelor prevazute de art. 83 Cod penal, referitoare la revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei."

Va multumesc anticipat pentru timpul pierdut si ajutorul acordat!
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 12:33, 15 Ianuarie 2011
Veti da examenul in integralitate din nou(proba teoretica si scrisa) pentru totoate categoriile la care doriti sa obtineti examinarea,la un an de la ramanerea defintiva a sentintei de condamnare intrucat permisul v-a fost anulat si nu suspendat.
In concluzie:ca la inceput
sa inteleg ca este necesara si scolarizarea propriu-zisa?......dosar, teste psihlogice, ore de condus, probe practice.....taxe de scolarizare...etc.
Va multumesc!
exact!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare cu aplic.art 81 c.pen.- cand pot redobandi permisul de conducere? aacris aacris Solutie: Condamnă pe inculpatul x pentru săvârşirea infracţiunilor: - sfidarea organelor judiciare prev. şi ped. de art. 2721 Cod penal, cu aplicarea ... (vezi toată discuția)
Permis anulat sergiuconstantin sergiuconstantin buna ziua,intrebarea mea este...dupa cat timp pot da examen de redobandire a permisul de conducere,in acest caz...( În temeiul art. 33 lit. a) şi lit.) b din ... (vezi toată discuția)
Cand imi voi recupera permisul eviliguana eviliguana Am primit urmatoare decizie: Solutie: În temeiul art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002, republicată, cu aplic. art. 74 alin. 1 lit. a) din Codul penal ... (vezi toată discuția)