avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am 20 de ani mam casatorit acum 2 ani si jum.iar cum am ajuns la comun acord ca nu ne antelegem ,vrem sa divortam.problema e ca eu sunt an spania iar el an frantza.vreu sa merg an romania si sa divortez.dar cum nu am trecut prin asa ceva nu stiu cum se procedeaza,cat timp si cat costa avand an vedere ca suntem amandoi de acord ,nu avem nimic de ampartit si nici copii.ma poate lamuri si pe mine cineva.?
Puteți divorța prin acord.
Daca sunteți ambii prezenți se poate divorța la primul termen de judecata prin acord.
Taxa de timbru este de 39 de lei.
Daca sunteti ambii de acord si nu aveti copii puteti sa mergeti la starea civila sau la un notar ... vi se acorda un termen de gandire de 30 de zile si daca in continuare sunteti de acord vi se elibereaza un certificat de divort. E metoda cea mai rapida.
mai nou e mai usor...insa nu o puteti face prin corespondenta...;) trebuie sa va puneti de acord si sa veniti in Romania, sa va prezentati la un notar public si daca amandoi sunteti de acord si nu aveti copii minori proveniti din casatorie, merge repede si ieftin. Mai ieftin va fi daca va prezentati la biroul de stare civila unde ati incheiat casatoria. Ieftin si eficient ! :thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in spania nicu 2009 nicu 2009 Doi tineri sot si sotie lucreaza in Spania amindoi sint de acord sa divorteze cum se procedeaza ? Nu au copii. Multumesc (vezi toată discuția)
Acte necesare pt divort amiabil ionutgcalin ionutgcalin buna seara si la multi ani....m ar ineresa si pe mine ce acte imi sunt necesare pt un divort amiabil....ce taxe trebuiesc platite si unde se pot plati aceste ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord fara prezenta sotului ContSters200730 ContSters200730 Buna seara, sunt casatorita de un an si jumatate, sotul nu este cetatean roman, dar am facut casatoria aici in Romania. Nu avem copii, nici bunuri de impartit, ... (vezi toată discuția)