avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatoria cu un cetatean strain non ue
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatoria cu un cetatean strain non ue

Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean irakian care locuieste in Norvegia de 2 ani.
A avut cerere pentru azil politic in Norvegia dar ia fost respinsa pe motivul ca acum in Irak situatia este stabila. Momentan locuim in Norvegia. Aici nu ne putem casatori din cauza faptului ca el nu are acte iar eu nu am rezidenta. Ce as putea face in aceasta situatie ca sa ne putem casatori in Romania ? Ce trebuie sa faca ca sa poata veni in Romania? #-o
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:16, 13 Ianuarie 2011
Dvs fiind cetatean roman, puteti solicita incheierea casatoriei in Romania, chiar daca viitorul sot este de alta cetatenie. Macar acesta are pasaport, fiind cetatean irakian, chiar daca nu a primit azilul politic in Norvegia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie musulman zaina zaina buna seara as vrea sa stiu daca dupa casatoria cu cetateanul irakian i se face pasaport sau in baza permisului de sedere putem iesii in europa fara probleme? ... (vezi toată discuția)
Irakian fara pasaport. azil politic nart nart Buna seara va rog sa imi dati un sfat.sant casatorita in iordania cu un cetatean irakian de 3 ani caruia ia expirat pasaportul irakian si nu I se mai ... (vezi toată discuția)
Calatorii in strainatate roby0 roby0 Poate un cetatean roman calatorii impreuna cu sotul, care nu e catatean european, ( e palestinian) in Europa, exemplu in Suedia? In ce conditii?? Presupun ... (vezi toată discuția)