avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Irakian fara pasaport. Azil politic
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Irakian fara pasaport. Azil politic

Buna seara va rog sa imi dati un sfat.sant casatorita in iordania cu un cetatean irakian de 3 ani caruia ia expirat pasaportul irakian si nu I se mai elibereaza unul nou pe motive politice rezultand faptul ca nu lam putut registra actul de casatorie la ambasada.intrebarea mea ar fi daca sotul ar putea cere azil politic la ambasada romaniei din iordania.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:19, 12 Martie 2014
Nu se poate cere azil politic in afara teritoriului Romaniei.
Multumesc si ce sar putea face in legatura cu aceasta problema as putea face cerere la CEDO sau unde anume cine ar putea sa ma ajute
Mentionez ca avem si un baietel in varsta de 1 an nascut in Romania fara numele tatalui tot din cauza pasaportului.multumesc din nou si astept un sfat
El ate aceasta problema din cauza tatalui pe care l-au si executat in urma cu 25 de ani pentru ca lucra pentru Saddam Husein ca spion
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2014
gi-jane2, moderator
CEDO nu se ocupa cu asa ceva.
Din pacate nu stiu sa va spun ce ati putea face, e oarecum prizonier in Iordania pentru ca nu are pasaport. Ca sa poata cere azil politic undeva trebuie sa fie refugiat pe teritoriul acelei tari, nu stiu sa existe alta procedura.

Poate altcineva stie mai multe sau incercati si pe alte forumuri, imi pare rau ca nu va pot spune mai multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme pasaport marianet marianet buna ziua,mam casatorit in iordania cu un cetatean irqian dar din pacate nu am putut inregistra actu de casatorie la ambasada romana din ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetatean strain non ue cristinamaria1986 cristinamaria1986 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean irakian care locuieste in Norvegia de 2 ani. A avut cerere pentru azil politic in Norvegia dar ia fost respinsa pe ... (vezi toată discuția)
Anulare interdictie acha1400 acha1400 buna nu am reusit sa inchei casatoria in romania cu iubitul meu de nationalitate algeriana deoarece el era solicitant de azil cu intrare ilegala pe teritoriul ... (vezi toată discuția)