avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cumul indemnizatie pentru CCC cu alte venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cumul indemnizatie pentru CCC cu alte venituri

Sunt in concediu de crestere copil.

Daca devin actionar al unei societati comerciala pierd dreptul la primirea indemnizatiei de crestere copil?

Stefan
Cel mai recent răspuns: Valentina_D , utilizator 20:52, 11 Februarie 2011
1. Ca actionar al unei SC nu pierdeti indemnizatia pentru CCC. Asa inteleg eu din citirea legislatiei in domeniu.
2. Dar cel mai autorizat raspuns il poate da Agentia Judeteana de Prestatii Sociale careia va recomand sa va adresati.
Stimate domnule Tudor,
ca administrator voi fi "la numar" nesemnand acte, neancasand bani pana la terminarea CCC.
Am primit raspunsul din partea AJPS care spune: " Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului pe venit."
Se poate considera conform celor de mai sus ca beneficiar SC-ul astfel pierzand dreptul la indemnizatia de CCC?
Insist cu obtinerea lamuririlor de frica interpretarilor(dupa bunul plac sau interes al statului).
Multumesc,
Stefan
1. Raspunsul dat de AJPS este un raspuns "STAS", copiat din OUG 111/2010, ambiguu (poti sa intelegi ce vrei). S-a ferit sa va raspunda direct la intrebare.
2. Banuiec ca este vorba de faptul ca fiind actionar (asociat) veti obtine dividende care sunt impozabile.
3. Incercati sa faceti o intrebare si la ANPS (intrati pe www.prestatiisociale.ro) pe adresa de e-mail: anps@prestatiisociale.ro
"ca administrator voi fi "la numar" nesemnand acte, neancasand bani pana la terminarea CCC"

Deci domnul spune ceva de administrator in ultima postare si da, ANPS cere suspendarea functiei de adiminstrator indiferent daca ai sau nu venituri din aceasta

In ceea ce priveste calitatea de asociat, eu am intrebat la ANPS si dividentele nu se iau in calcul, chair daca sunt venituri impozabile. Ele nu intra in categoria veniturilor profesionale. Acesta a fost raspunsul lor, am postat in ideea ca pe viitor va ajuta pe cineva informatia

Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
Valentina_D, utilizator
din neatentie am facut o greseala, nu este vorba de administrator este vorba sa fiu asociat al SC.

Multumesc,
Stefan

Alte discuții în legătură

Administrator si beneficiar de concediu crestere copil in acelasi timp? moise_anca moise_anca Mai pusesem o data intrebarea, ma-ti rugat sa reformulez beneficiez de concediu crestere copil si vreau sa stiu daca pot sa-mi infiintez si un SRL(in care sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru administrator de firma Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, Am o intrebare care cred ca a mai fost pusa dar ma intereseaza din punct de vedere legal o opinie avizata in ceea ce priveste concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu si venituri din profesii liberale, cum sa procedez pentru concediu crestere copil irinaghi irinaghi Buna ziua, ma pregatesc sa nasc si nu mi-e inca prea clar cum voi face sa intru in CCC: - sunt angajata, administrator si asociat unic la propria firma, si ... (vezi toată discuția)