Buna ziua,
Ma judec de aproape zece ani cu persoana de la care am cumparat un apartament si inca nu am intrat in el; nu a vrut sa elibereze apartamentul, i-am facut evacuare insa cu ordonanta presedintiala a doua zi a a fost reintegrata pana la solutionarea procesului de anulare act pe care l-a deschis. Acest proces este suspendat de cativa ani intrucat face zeci de plangeri penale, cum ca ar fi fost inselata, ca ea nu a vrut sa vanda etc, o cunoate toata lumea insa nu se poate sa nu-i mai primeasca plangerile; toate plangerile se solutionaza cu NUP, apoi face plangere impotriva rezolutiilor procurorului si asta de cativa ani. De 10 ani locuieste in apartamentul nostru, noi avem un copil care acum are 11 ani, locuim intr-un apartament cu 1 camera si suntem chiar disperati. Am schimbat multi avocati si nimic. Mai mult nu plateste niciodata intretinerea, acum are cam 50000 lei datorii, asociatia ne da pe noi in judecata ca si proprietari si se executa apartamentul respectiv. Acum ne dorim sa se vanda la licitatie, sa scapam (anterior, ca au fost mai multe procese cu asociatia a platit in numele nostru, in ultima clipa, inainte de executare), sa luam alt apartament, insa ea obtine suspendare provizorie pana la solutionarea contestatiei.
Cum e posibil asa ceva? Justitia chiar este oarba! In fiecare an face o plangere, 2, apoi plangere rez. procuror, fond si recurs (ca i se resping cererile) si nu mai putem solutiona procesul civil pentru a se ridica ordonanta presed.
Intrebare: Ce actiune sa formulam noi pentru a intra in posesia apartamentului nostru pentru care avem acte de proprietate?? Cu ordonanta presedintiala am avea sanse? Nu stiu daca se intrunesc cele 3 conditii, dar noi chiar nu mai putem toti 3 intr-o camera
Plangerile sunt formulate impotriva mea si a sotului, insa dupa fiecare solutie NUP, cand reluam procesul civil, face o noua plangere, apoi plangere rez. procuror si se suspenda din nou pana trece si de recurs si asa mai trece un an. Astept un sfat, chiar poate merge la infinit? Trebuie sa fie o cale sa putem intra in posesia apartamentului si apoi putem sa ne judecam la infinit. Intrebarea mea este ce actiune sa formulam noi pentru intrarea in spatiu si apoi pentru daune si bani cheltuiti cu avocatii. Va multumesc.
In primul rand faceti o plangere penala la randul dv. impotriva ei pentru denuntare calomnioasa.
Solicitati despagubiri in procesul penal in valoare de x luni ori atata chirie lunara cat a durat suspendarea dosarului civil, plus despagubiri morale in aceeasi valoare.
Anexati la aceasta plangere toate NUPurile pe care le-ati obtinut.
Solicitati in plangere pedeapsa cu executare!!
Mi se pare aberant ca instanta civila sa suspende procesul la fiecare plangere penala. Faceti o sesizare la presedintele instantei si apoi la CSM impotriva judecatorului care procedeaza asa.
In rest, foarte bun sfatul doamnei AVLIL, procedati asa cum v-a invatat ea.