avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NUP Denunț Calomnios
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

NUP Denunț Calomnios

Bună ziua,
Vă rog frumos să mă luminați pentru că sunt în următoarea situație:
Împotriva mea s-a făcut o plângere penală pentru denunț calomnios și s-a dat NUP.
În această situație, pot să îndrept împotriva numitului o plângere penală pentru denunț calomnios?
Pot folosi, ca autoritate de lucru judecat, NUP -ul primit?
puteti cere daune pentru denunt calomnios, folosind ca proba ordonanta procurorului, prin care vi s-a dat NUP
Doamna Avocat, va Multumesc Frumos!
Hmm... adica daca nu l-ati denuntat in mod fals, ci nu l-ati denuntat sau ati denuntat fapte reale... cred ca tot cu NUP se va solutiona.
tgeorgescu a scris:

Hmm... adica daca nu l-ati denuntat in mod fals, ci nu l-ati denuntat sau ati denuntat fapte reale... cred ca tot cu NUP se va solutiona.


Domn' Georgescu, clasare sau renuntare la urmarire penala sunt solutiile de neurmarire si netrimitere in judecata conform N.C.p.p., NUP era reglementat in vechiul C.p.p., cum si infractiunea de denutarea calomniosa era tot in vechiul C.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios cazandetuica cazandetuica In vara anului 2009 am primit NUP in urma unui denunt facut de un cetatean ca l-as fi inselat. Intrucat cetateanul respectiv nu imi da pace sicanandu-ma cu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios AIAIOANA AIAIOANA Am doua colege care mi-au facut plangere penala pt.inselaciune,fals si uz de fals.Dupa toate cercetarile s-a demonstrat ca nu este asa si am primit de la ... (vezi toată discuția)
Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii? Annddrei Annddrei Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale ... (vezi toată discuția)