avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DENUNT CALOMNIOS
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DENUNT CALOMNIOS

Am doua colege care mi-au facut plangere penala pt.inselaciune,fals si uz de fals.Dupa toate cercetarile s-a demonstrat ca nu este asa si am primit de la parchet solutia de NUP. M-au terfelit in toate ziarele si la toate televiziunile si nu se linistesc nici acum.Pot face ceva impotriva lor? Le pot da in judecata pt.denunt calomnios si ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: AIAIOANA , utilizator 08:41, 20 Octombrie 2011
Denuntarea calomnioasa reprezinta o fapta ce atrage raspunderea penala potrivit cu art. 259 C.p.
Daca aveti motive intemeiate va puteti adresa in scris Parchetului privind sesizarea unor astfel de fapte.
Pe de alta parte va puteti constitui si parte civila, in cazul in care considerati ca va fost adus/creat un prejudiciu moral ori material cu ocazia denuntarii si pe parcursul cercetarii acestei fapte, de catre denuntator.
Deci,ar trebui sa fac plangere la Parchet pe art.259 impotriva lor si pe cale civila actiune in instanta pt.prejudicii morale (presa,televiziune,etc) si materiale(avocat)? Ce sanse as avea?
Deci, trebuie analizata situatia de fapt si de drept in concret. Un astfel de raspuns nu se da dupa ureche, cu atat mai mult cu cat nu se actioneaza dupa ureche.
Cu stima.
MAI CONCRET: POT SAU NU FACE CEVA PT. A MA APARA DE ACESTE ATACURI,IN CONDITIILE IN CARE PARCHETUL A DAT NUP?
sigur ca se poate. analizand toate probele ce le aveti pana acum sigur actiunea in instanta va avea castigul de partea dumneavoastra. daca parchetul a dat rezolutia NUP se poate constitui ca baza de incepere a actiunii in instanta. legat de partea daunelor civile nu ma pot pronunta dar cheltuielile avute pana acum le puteti recupera printr-o alta actiune.

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios danasencu danasencu Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii. Vecinul meu a formulat o plingere penala impotriva mea pentru denunt calomnios, abuz in serviciu ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios davo2 davo2 Salut! am avut in trecut niste probleme la institutia care lucrez am fost acuzat de inselaciune, iar, recent, am primit rezolutia de la procurorul de caz - ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios monik monik care e procedura pentru a face plangere pt denunt calomnios? re cineva vreun model? unde se depune cererea?multumesc (vezi toată discuția)