avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carti de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carti de munca

Buna dimineata!Am angajati din 2009,carora le-am facut contracte de munca.Aceste contracte sunt inregistrate la ITM,dar pentru ca si-au tinut cartile de munca acasa,nu apare inregistrata perioada lucrata la societate.La data angajarii,le-am cerut si cartea de munca,dar au motivat ca nu era inchisa inca la fosta societate(mi-au adus doar decizia de incetare a activitatii).Ce se poate face in cazul asta?Sa-i trimit la ITM sa si le depuna(mentionez ca firma nu tinea cartile de munca).Eu am intrbat-o pe d-na de la iTM daca le pot strange eu cartile de munca si sa le depun pt inregistrare,scanare.Raspunsul a fost ca nu mai este nevoie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 14 Ianuarie 2011
Este exclusiv problema lor, daca nu au depus carnetele de munca. Oricum, acum nu se mai primesc carnete la scanat, iar pe de alta parte, poate nu era necesar a fi scanate, avand in vedere ca trebuie scanate doar acele carnete ale salariatilor care au activat inainte de aprilie 2001.
Cand au fost angajati, trebuia sa le luati o declarati pe proprie raspundere ca vor aduce cartea de munca in termen de.... zile.
Cartile de munca nu se mai primesc spre scanare...poate eventual insotite de o amenda.#-o
Dna de la ITM trebuia sa va spuna ca pana la 30.11.2010 se primeau carnetele de munca pentru scanat, pentru ceea ce se depune se va sanctiona persoana fizica sau juridica cu amenda.
Carnetele de munca trebuiau duse la Casa de pensii pentru scanat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor MHT RICA MHT RICA AM inteles ca trebuie duse Cartile de munca la ITM pentru scanare? Eu am cartea de munca din luna septembrie 2010 acasa . (vezi toată discuția)
Prelucrare / scanare carte de munca CIUBUC FLORI MIHAELA CIUBUC FLORI MIHAELA Din anul 2009 n-am mai fost angajat cu, carte de munca. Pot sa ma duc acum personal la ITM pentru prelucrare si scanare? (vezi toată discuția)
Cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul angajator Espe Espe Buna ziua! Cartea mea de munca nu a fost scanata pana la data de 30.11.2010 desi a fost tinuta de ITM si ar fi trebuit sa trimita la scanat toate cartile de ... (vezi toată discuția)