avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clientul nu recunoaste soldul din scrisoarea de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clientul nu recunoaste soldul din scrisoarea de chemare la conciliere

Anul trecut, firma pentru care lucrez, a prestat niste servicii catre o societate comerciala. Pe la mijlocul anului am inceput sa avem probleme cu incasarea facturilor, motiv pentru care le-am trimis prin iulie o scrisoare de chemare la conciliere. Raspunsul a fost ca nu recunosc cuantumul trecut in scrisoare, dar fix dupa ce au receptionat scrisoarea au facut un virament bancar prin care achitatu o parte din suma. Apoi am mai facut cateva incasari.
La sfarsitul anului am trimis catre toti cientii extrase de cont pentru confirmarea soldului. Mi-au confirmat soldul pe care il trecusem, sold care apare si in situatia contabilei noastre.
In data de 03.01.2011 le-am retrimis o scrisoare prin care ii chemam la conciliere. Raspunsul care mi-a venit a fost ca soldul nu este corect si ca vor achita restul din factura restanta in functie de posibilitati.
Precizez faptul ca factura este semnata si stampilata de catre ei.
Ii mai putem avertiza cu ceva? Deocamdata nu dorim sa sa apelam la dreptatea din justitie sau la recuperatorii de creante.
Cel mai recent răspuns: INASEL ALIN - Cabinet de Avocat , Avocat 11:52, 14 Ianuarie 2011
Daca nu vreti sa ii mai rugati frumos, formulati o cerere de emitere a unei ordonante de plata (somatie de plata) la Judecatorie! Taxa de timbru e mica si se judeca cu precadere!
Multumesc pentru raspuns.

Citind printre randuri un model de ordonare la plata... am vazut ca am putea solicita penalizari pentru suma restanta.
Care este temeiul legal pentru solicitarea penalizarilor?
Pe facturile noastre este specificat faptul ca pentru fiecare zi de intarziere atrage penalizari de 0,2% din valoarea totala a facturii.
Daca aveti un contract incheiat specificati articolul din contract care prevede penalitatile de intarziere! Daca aveti doar o comanda pentru prestarea de servicii temeiul il reprezinta clauza inclusa in comanda respectiva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)
Am de recuperat creante de 200.000 ron de la o societate ContSters101393 ContSters101393 Am de recuperat creante de 200.000 ron de la o societate care sta foarte bine din punct de vedere financiar , avind posibilitatea de plata.Care sunt pasii care ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)