avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

buna....am si eu niste intrebari.....Casa este pe numele bunicului meu care este decedat(de 6 ani).......as dori sa stiu cat costa ,.. ce acte imi trebuiesc si unde trebuie sa merg ca sa o trec pe numele meu?....mentionez ca sunt din judetul Teleorman... Si trebuie mai intai trecuta bunicii mele (vie) sau parintilor(mama care e vie) si abia apoi mie sau se poate sa fie direct pe numele meu? SI inca ceva....bunica (sau mama) poate fi trecuta cu clauza pt ca ew sa nupot sa o dau afara din casa cat timp traieste? MULTUMESC ANTICIPAT
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
alex19, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex19 , utilizator 00:30, 30 Martie 2012
La notar mergeti si intrebati. Deci am inteles bine? Bunicul lasa mostenire o casa si la aceasta mostenire mai vine bunica si parintele dvs, corect? Daca vreti sa va fie lasata direct dvs bunica si parintele dvs nascut din bunic vor merge la notar si vor RENUNTA IN FAVOAREA DVS (exact asa formulat) la casa in discutie. Apoi dvs va faceti certificat de mostenire singura. Insa, sper ca nu mai aveti si frati/surori care sa doreasca si ei casa... ca se complica. Succes.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de titlu de proprietar Nnic Nnic Buna seara, Am o problema complicata. Dupa revolutie cand s-a dat pamantul la oameni, mama mea a avut drept la pamant ca mostenire. La primarie sa facut ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni apartamentul? RicaRamurica RicaRamurica . Ei au avut un apartament. Ei au avut doua fiice care traiesc: una e mama mea si alta matusa mea. Matusa mea are un fiu .. Matusa mea si mama mea vor sa imi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)