avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... vreau la absolvire sa devin consilier juridic, pot ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

vreau la absolvire sa devin consilier juridic, pot daca am fost condamnat 1 an cu suspendare?

Buna Ziua ,
Sunt in anul III la Drept, mai am un an si termin. La absolvire vreau sa devin consilier juridic.
Dar am o problema. Inainte de facultate am facut o greseala, prin faptul ca am cumparat o donatie, ca majoritatea celor din acea vreme, pentru a inscrie o masina .Ulterior donatia s-a dovedit a fi falsa. Prin recunoasterea faptului ca am cumparat acea donatie, am fost invinuit, inculpat si condamnat la 1(unu) ani de inchisoare cu suspendare.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta condamnare aduce atingere profesiei de jurist.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Boros , Consilier juridic 23:21, 5 Aprilie 2008
Poate fi consilier juridic acela care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) este cetăţean român şi are domiciliul în România;
b) are exerciţiul drepturilor civile şi politice;
c) este licenţiat al unei facultăţi de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; această condiţie se dovedeşte cu certificat medical eliberat în condiţiile legii;
e) nu se află în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege.

Este nedemn de a fi consilier juridic:
a) cel care a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură a aduce atingere profesiei de consilier juridic;
b) cel care, în exercitarea profesiei de consilier juridic, a săvârşit abuzuri prin care au fost încălcate drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, stabilite prin hotărâre judecătorească irevocabilă;
c) cel care este declarat nedemn pentru alte cauze de lege.

Acea condamnare nu aduce atingere profesiei de consilier juridic.
Potrivit prevederilor Lege nr. 514/2003 din 28/11/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic
Art. 9. - Este nedemn de a fi consilier juridic:
a) cel care a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură a aduce atingere profesiei de consilier juridic;
Acum, poate ca sunt eu obosita dar in acest caz nu se pune sub semnul indoielii integritatea acestei persoane?
Ati putea sa ne spuneti care a fost infractiunea pentru care ati fost condamnat? Fals in acte?
Nu se mai poate pune semnul indoielii, intrucat infractiunea a fost savarsita inainte de a intra la facultate si prin urmare, avand in vedere pedeapsa primita - 1 an cu suspendare - este reabilitat de drept.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Asa este am fost reabilitat de drept pe cazier.
Va doresc o zi buna.
=D> Multa bafta si asteptam sa te primim in "randurile" consilierilor juridici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratie gavriila gavriila Ce se întampla daca un jurist, angajat contractual la un consilliu local, este condamnat penal cu suspendare ? (vezi toată discuția)
Consilier juridic Phantom79 Phantom79 salutare, poate fi consilier un om care a fost inchis?? sau care are tot felul de litigi civile si penale ?? un om care este implicat in tot felul de dosare??:O (vezi toată discuția)
Inscriere colegiul juristilor albastru123456 albastru123456 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca un consilier juridic aflat in activitate de 19 ani este obligat sa se inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici. Avand ... (vezi toată discuția)