Buna Ziua ,
Sunt in anul III la Drept, mai am un an si termin. La absolvire vreau sa devin consilier juridic.
Dar am o problema. Inainte de facultate am facut o greseala, prin faptul ca am cumparat o donatie, ca majoritatea celor din acea vreme, pentru a inscrie o masina .Ulterior donatia s-a dovedit a fi falsa. Prin recunoasterea faptului ca am cumparat acea donatie, am fost invinuit, inculpat si condamnat la 1(unu) ani de inchisoare cu suspendare.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta condamnare aduce atingere profesiei de jurist.
Va multumesc.
Poate fi consilier juridic acela care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) este cetăţean român şi are domiciliul în România;
b) are exerciţiul drepturilor civile şi politice;
c) este licenţiat al unei facultăţi de drept;
d) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; această condiţie se dovedeşte cu certificat medical eliberat în condiţiile legii;
e) nu se află în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de prezenta lege.
Este nedemn de a fi consilier juridic:
a) cel care a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură a aduce atingere profesiei de consilier juridic;
b) cel care, în exercitarea profesiei de consilier juridic, a săvârşit abuzuri prin care au fost încălcate drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, stabilite prin hotărâre judecătorească irevocabilă;
c) cel care este declarat nedemn pentru alte cauze de lege.
Acea condamnare nu aduce atingere profesiei de consilier juridic.
Potrivit prevederilor Lege nr. 514/2003 din 28/11/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic
Art. 9. - Este nedemn de a fi consilier juridic:
a) cel care a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură a aduce atingere profesiei de consilier juridic;
Acum, poate ca sunt eu obosita dar in acest caz nu se pune sub semnul indoielii integritatea acestei persoane?
Ati putea sa ne spuneti care a fost infractiunea pentru care ati fost condamnat? Fals in acte?
Nu se mai poate pune semnul indoielii, intrucat infractiunea a fost savarsita inainte de a intra la facultate si prin urmare, avand in vedere pedeapsa primita - 1 an cu suspendare - este reabilitat de drept.
Consilier juridic
Phantom79
salutare, poate fi consilier un om care a fost inchis?? sau care are tot felul de litigi civile si penale ?? un om care este implicat in tot felul de dosare??:O (vezi toată discuția)