avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ADMINISTRATIE
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ADMINISTRATIE

Ce se întampla daca un jurist, angajat contractual la un consilliu local, este condamnat penal cu suspendare ?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:50, 9 Noiembrie 2012
Depinde pentru ce este condamnat.
Conform art. 9 din legea nr. 514/2003 este nedemn de a fi consilier juridic cel care a fost condamnat definitiv pentru savarsirea unei infractiuni de natura a aduce atingere profesiei de consilier juridic; cel care, in exercitarea profesiei de consilier juridic, a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturi si libertati fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca irevocabila.
Este condamnat de tribunalul militar pentru neglijenta in serviciu și fals intelectual, infractiuni savarsite înainte de a lucra ca jurist, dar procesul s-a terminat la cativa ani după angajarea ca jurist.
Parerea mea este ca infractiunile de fals sunt de natura a aduce atingere demnitatii profesiei, adica este vorba de probitatea morala a persoanei care a fost condamnata pentru o astfel de fapta. Dar, repet, este parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau la absolvire sa devin consilier juridic, pot daca am fost condamnat 1 an cu suspendare? petricacarbunari petricacarbunari Buna Ziua , Sunt in anul III la Drept, mai am un an si termin. La absolvire vreau sa devin consilier juridic. Dar am o problema. Inainte de facultate am ... (vezi toată discuția)
Inscriere colegiul juristilor albastru123456 albastru123456 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca un consilier juridic aflat in activitate de 19 ani este obligat sa se inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici. Avand ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic Phantom79 Phantom79 salutare, poate fi consilier un om care a fost inchis?? sau care are tot felul de litigi civile si penale ?? un om care este implicat in tot felul de dosare??:O (vezi toată discuția)