avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită consemnarea sumei
Discuție deschisă în Executare silită

consemnarea sumei

As avea o intrebare : In cit timp este obligata banca sa vireze banii in contul executorului judecatoresc dupa ce acesta a facut instiinatrea cu titlul executoriu atasat? Mentionez ca exista sume in contul debitorului .
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 15:41, 14 Ianuarie 2011
Dupa regulile bancii. Daca se gaseste disponibil si s-a introdus poprirea banii se pot vira si in aceeasi zi. La executor in cont vor sta perioada convenita cu el - de regula 15-30 de zile.
M-ar interesa un raspuns exact . Ceva de genul conform art N din legea X ,banca poate tine banii maximum N zile dupa care este oblgata sa-i vireze in contul executorului ,care va face procesul verbal de distribuire a sumei,
Multumesc
stelian67 a scris:

As avea o intrebare : In cit timp este obligata banca sa vireze banii in contul executorului judecatoresc dupa ce acesta a facut instiinatrea cu titlul executoriu atasat? Mentionez ca exista sume in contul debitorului .


Art. 456 C.proc.civ. - in cazul popririi
In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
a) sa consemneze suma de bani sau, dupa caz, sa indisponibilizeze bunurile mobile incorporale poprite si sa trimita dovada executorului, in cazul popririi prevazute la art. 453 alin. 1;
b) sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia, in cazul popririlor prevazute de art. 453 alin. 2. La cererea creditorului suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.
Daca sunt infiintate mai multe popriri, tertul poprit va proceda potrivit alin. 1, comunicand, dupa caz, executorului ori creditorilor aratati la lit. a) si b) din acelasi alineat numele si adresa celorlalti creditori, precum si sumele poprite de fiecare in parte.

Art.458 C.proc.civ.
Executorul judecatoresc va proceda la eliberarea sau distribuirea sumei de bani consemnate, numai dupa implinirea termenului de 15 zile de la primirea dovezii de consemnare a acestei sume.
Creditorilor care nu locuiesc sau nu-si au sediul in localitatea unde functioneaza executorul, acesta le va trimite sumele platite de tertul poprit pe cheltuiala debitorului.

V-am inteles perfect stiu toata procedura distribuirii sumelor acest capitol e ok.
Ceea ce ma intereseaza pe mine in mod deosebit este temeiul legal si timpul in care BANCA trebuie sa consemneze in contul executorului suma aflata in cont la momentul infiintarii popririi.
Mai spun odata ma intereseaza doar obligatia BANCII.

MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire: banca a indisponibilizat suma de 423 lei la data 16.09.2011 si a virat suma la data 9.12.2011 marianturtoi marianturtoi la data de 16.09.2011 am primit in cont suma de 100 euro. am mers la banca si mi-au spus ca am poprire pe cont de la AFP si nu pot scoate banii. m-am conformat ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)